Bakan Kurum, İzmir rakamlarını paylaştı: Ürkütücü

Bakan Kurum, İzmir rakamlarını paylaştı: Ürkütücü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hem 'enteresan bir durumla karşı karşıyayız', hem de 'ürkütücü bir tablo' ifadelerini kullanarak, "İzmirimiz'de İmar Barışı kapsamında tam 793 bin başvuru var. İzmir genelinde 1 milyon konutun olduğun biliyoruz. 1 milyon binanın yüzde 70'inin riskli bina ve alandan oluştuğunu görüyoruz" dedi.

İzmir Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Kurum, AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'la birlikte İzmir Valiliği'ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Kurum, İzmir hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kurum, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bir ay 81 ile genelge gönderdik. Şehirlerde ne kadar riskli alan, riskli bina varsa tespitini yapıp bize 3 ayda bildirilmesi talimatını verdik. İzmir'de ön tespit çalışmaları yapıldı. Ancak çok enteresan durumla karşı karşıyayız. İzmirimizde İmar Barışı kapsamında tam 793 bin başvuru var. İzmir genelinde 1 milyon konutun olduğun biliyoruz. Dolayısıyla yüzde 70-80'inin İmar Barışı'na başvurduğunu görüyoruz. Riskli alan ve bina tespitini yaptığımız Bakanlığımız Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü çerçevesinde 1 milyon binanın da risk derecesi farklı olabilir ama yüzde 70'inin riskli bina ve alandan oluştuğunu görüyoruz. Bu gerçekten ürkütücü bir tablo" diye konuştu.