Bakan Özhaseki: Ben idamdan yanayım ama AB var

Bakan Özhaseki: Ben idamdan yanayım ama AB var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, idam tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada,'İdam işi biraz daha yükselmiş görünüyor; ancak enine boyuna tartışılması lazım. 'Avrupa Birliği' diye bir engel var. Lehine ve aleyhine şekilde teraziye konulduktan sonra Meclis'in takdiri eğer idamdan yana olursa ki ben idamdan yanayım, bunu açıkça söyleyeyim' dedi.

Kayseri'den 24 Haziran'da yapılan genel seçimde AKP milletvekili seçilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki , adliyede düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Törene, Özhaseki ile birlikte mazbatasını alan AKP'nin 6 Kayseri vekilinden İsmail Tamer ve Hülya Nergis ile Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

'VATANDAŞ PİYASALARDAKİ RAHATLAMALARI GÖRECEK'

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine neden geçildiğini anlatan Özhaseki, "Türkiye'deki askeri vesayet kırıldığı gibi bürokratik vesayette kırılsın, vatandaşın devlet kapılarında işleri aksamasın, yatırımlar çok hızlı bir şekilde yapılsın; diye geçtik. Türkiye içinde bulunduğu coğrafyayla ilgili zor bir bölgede. Bu zorlu coğrafyada ayakta kalmanın tek şartı, güçlü olmak. Güçlü olmak için de böyle bir sisteme ihtiyaç olduğunu belirttik. Vatandaş da bize inanarak, güvendi. Şimdi sıra bizde. İnşallah vatandaş bunun etkisini görecek. Piyasalardaki rahatlamaları, ekonomideki yükselişi görecek" dedi.

'AVRUPA BİRLİĞİ, DİYE BİR ENGEL VAR'

Bakan Özhaseki, son dönemde dile getirilmeye başlanan ' idam ' taleplerine ilişkin şöyle konuştu:

"Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatandaş, bunu yapanların idam edilmesini istedi. Bu konu Cumhurbaşkanı'mızın dediği gibi bir Anayasa meselesi. Anayasa da Meclis'te çoğunluğu sağladığınızda yapılacak bir şey. Özellikle son birkaç gündür gündemi meşgul eden, içimizi yakan, hepimizi öfkelendiren çocuklarla ilgili bu konularda da idam işi biraz daha yükselmiş görünüyor; ancak bunun enine boyuna tartışılması lazım. ' Avrupa Birliği ' diye bir engel var. Lehine ve aleyhine şekilde teraziye konulduktan sonra Meclis'in takdiri eğer idamdan yana olursa ki ben idamdan yanayım, bunu açıkça söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da Meclis'ten böyle bir karar çıkarsa onaylayacağını söylemişti. İnşallah önümüzdeki günlerde gelişmeleri birlikte takip edeceğiz."