Bakan yardımcıları AKP'li isimlerin akrabaları çıktı

Bakan yardımcıları AKP'li isimlerin akrabaları çıktı

Atanan bakan yardımcılarının AKP'li isimlerin akrabaları olması dikkat çekti.

Adalet, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarında hafta sonunda yapılan atamaların ardından bugün de Çevre ve Şehircilik ve Enerji Bakanlığı'nda bakan yardımcıları atandı. Atanan bakan yardımcılarının AKP'li isimlerin akrabaları olması dikkat çekti.

Resmi Gazete'nin 21 Temmuz tarihli sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, Adalet Bakan yardımcılıklarına Cengiz Öner, Hilmi Bilgin, Selahaddin Menteş ve Yıldız Seferinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Hamza Yerlikaya ve Sinan Aksu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Ahmet Haluk Dursun, Nadir Alpaslan ve Ömer Arısoy, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Muhammet Güven, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına Enver İskurt, Ömer Fatih Sayan ve Selim Dursun getirildiler.

SAYAN KARDEŞLER DURDURULAMIYOR

Sayan'ın kardeşi Fatma Betül Sayan Kaya son kabinede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapmıştı. Sayan’ın bir diğer kardeşi olan Nazmiye Sümeyye Sayan ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olarak görev yapıyor. Bir başka kardeş Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Aile Bakanlığında Müsteşar yardımcılığı görevinde bulunmuş, daha sonra istifa etmişti. Ayşe Sayan geçtiğimiz yıl da Kuveyt'e büyükelçi olarak atanmıştı.

MUSTAFA VARANK'IN KUZENİ BAKAN YARDIMCISI

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan yardımcılıklarına Fatma Varank, Mehmet Emin Birpınar ve Mücahit Demirtaş; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bakan yardımcılıklarına ise Abdullah Tancan, Alparslan Bayraktar ve Mithat Cansız atandı. Karayolları Genel Müdürlüğü 'ne ise Abdulkadir Uraloğlu'nun atandığı duyuruldu.

FATMA VARANK KİMDİR ?

Fatma Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a en yakın isimlerden, eski danışmanı yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kuzeni.

Fatma Varank, Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

17 Ocak 1972 tarihinde Zonguldak‘ta doğan Fatma Varank aslen Trabzon Of’ludur. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden 1994 yılında mezun oldu. 1995- 2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilk toplu konut projelerinin uygulayıcısı olan KİPTAŞ’ta çalıştı.

Başak- Hilal Konutları projesi kapsamında 18 bin konut projesinde Proje Müdürü olarak görev aldı. 2003- 2009 yılları arasında Türkiye ’nin en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketi olan Emlak Konut GYO A.Ş.’nin 30 bin konut inşaatında Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009 yılında SPK lisanslı Değerleme Uzmanlığı belgesini aldı. 2009-2011 yılları arasında TOKİ’de İstanbul Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesinde Uzman olarak çalıştı.

2011-2015 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu sürede; Çamlıca Camii Özel Proje Alanı, İzmir EXPO 2020, Ankara Ulus Camii ve Van ilinde deprem sonrası planlama çalışmalarını yürüttü.

Türkiye'de uzun yıllar mülkiyet problemi çözülememiş 2B alanlarında, belediyeler lehine proje alanı ilan edilmesi süreçlerinde aktif görev aldı. Türkiye'nin ilk finans merkezi olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin bütün planlama ve proje süreçlerini yönetti.

İstanbul’un Kentsel Dönüşümünde Rezerv Alanı olarak planlanan, 3. Havalimanı ile Kanal İstanbul’u da içerisine alan Yeni Şehir Projesinin, Mikro Bölgeleme, Master Plan, Kentsel Tasarım ve Planlama süreçlerinde ve ilgili kurumlarla koordinasyonu sağlamakta etkin olarak yer aldı. İstanbul’un Sultanbeyli İlçesinde kangren haline dönüşen ve 200 bin kişiyi ilgilendiren “Mülkiyet” probleminde, trampa çalışmalarını yürüterek sonuç aşamasına getirdi. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Çalışması ile bu Kanun kapsamındaki uygulamalarda ve büyük ölçekli dönüşüm projelerinde Kentsel Tasarım Estetik Kurul Üyeliği yaptı. Türkiye genelinde planlama sürecinde kentsel tasarım odaklı planlama çalışmalarına geçilmesi yönünde çalışmalarda bulundu.

2012-2013 yılları arasında Ankara 1. Bölge Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyon Üyeliği görevi esnasında Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi İmar Planları onayı gibi önemli kamu yatırımlarına imza attı.

Çamlıca Camii Proje Yarışması’nda Danışman Jüri Üyeliği, TOKİ 7 İklim 7 Bölge Proje Yarışmasında Seçici Jüri üyeliği yaptı.