Bakan Zeybekci'den Moody's ve Fitch'e tepki

Bakan Zeybekci'den Moody's ve Fitch'e tepki

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fitch ve Moody's'e, "Bu dönemde Türkiye ile ilgili açıklamalarını tamamen manipülasyon ve spekülatif amaçlı Türkiye'ye yaklaşanların oyunlarına destek vermek amacıyla yapılan birer açıklama olarak görüyoruz" diyerek tepkş gösterdi.

Zeybekçi, kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmelerine ilişkin olarak, "Bizim için artık seçim dönemindeki bu değerlendirmelerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.

Zeybekçi'nin açıklaması şöyle:

"(Kredi derecelendirme kuruluşlarının değerlendirmeleri) Bizim için artık seçim dönemindeki bu değerlendirmelerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Nasıl ki 2017 yılında aynı kuruluşlar Türkiye'nin büyümesiyle ilgili beklentilerini 4-5 defa revize ettilerse aynı yaklaşımlarını 24 Haziran'dan sonra tekrar revize edeceklerdir. 

Fitch ve Moody's'in bu dönemde Türkiye ile ilgili açıklamalarını tamamen manipülasyon ve spekülatif amaçlı Türkiye'ye yaklaşanların oyunlarına destek vermek amacıyla yapılan birer açıklama olarak görüyoruz. Bankalarımızın sermaye yeterlilik oranlarını, sermaye, özsermaye oranlarını gayet iyi biliyoruz. Bu konularla ilgili herhangi bir endişemiz, sıkıntımız yoktur. Bu değenlendirmeleri sağlıklı bulmuyoruz, aceleci ve maksatlı bir değenlendirme olarak buluyoruz.

NE OLMUŞTU?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 24 Haziran seçimlerine 3 hafta kala Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldığını duyurdu. Türkiye'nin "Ba2" seviyesindeki kredi notunun izlemeye alınmasının gerekçesi, gelecek dönemdeki makroekonomik politikalara yönelik belirsizlik olarak kaydedildi.