Bakanlık, Cemevi'nin yıkımını durdurdu

Bakanlık, Cemevi'nin yıkımını durdurdu

Kaçak yapıldığı iddiasıyla yıkım kararı verilen ve bu karar önceki gün tebliğ edilen Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi’ne yönelik karar İçişleri Bakanlığı tarafından kaldırıldı.

AKP'li Belediye tarafından yıkım kararı tebliğ edilen Sultangazi Pirsutlan Abdal Cemevi’ne yönelik kararı İçişleri Bakanlığı durdurdu.

Küçükçekmece Garip Dede Cemevi Dedesi Celal Fırat yıkım kararının durdurulmasıyla ilgili olarak Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in açıklamasını paylaştı.  Demir ilgili paylaşımında yapılan görüşmeler sonrası yıkım kararının durdurulduğunu bildirdi.

Demir’in ilgili açıklaması şöyle.  “Dün Sultangazi Şubemize ait Cemevimizin yıkım kararı Içişleri Bakanlığıyla yaptığımız görüşmelerden sonra kaldırılmıştır. Ülkemizin böylesi hassas bir süreçten geçtiği günlerde tam da referandum sonrası kendini bilmez bir belediye başkanının verdiği bu karar toplumu derinden sarsmıştır.

Alevilerin ibadet merkezi olan cemevlerimiz ile ilgili bunca yasal sorun yaşanırken bir de yapılan yerlerin yıkım kararının umarım sonuncusu olur.

Bu nedenle yapacağımız açıklamalarda daha sorumlu davranmamız gerektiğinin bilincindeyiz ,Aşk ile.Alevi Kültür Dernekleri  Genel Başkanı  Doğan Demir”

(Durum Gazetesi)