Bakanlık stada bıçak sokan holiganla ilgili inceleme başlattı

Bakanlık stada bıçak sokan holiganla ilgili inceleme başlattı

Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa maçında Beşiktaş taraftarının Mustafa Kemal pankartı stada alınmamasına rağmen, stada giren kesici aletlerle ilgilin Gençlik ve Spor Bakanlığı inceleme başlattı.

Beşiktaş – Konyaspor Süper Kupa Finali öncesindeki yoğun güvenlik önlemleri bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Her iki takım taraftarlarının yoğun güvenlik önlemleri altında stada alınması, uzun kuyruklar oluşmasına neden olurken pankartların da sıkı denetimden geçirildiği görüldü. İçeri alınmayan pankartlardan biri de Beşiktaş taraftarları tarafından hazırlatılan, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” pankartı olduğu iddia edildi.

İZİN ALINMAMIŞ

İzmir Marşı'na işaret edilen pankartın emniyet güçleri tarafından stada alınmadığı ileri sürüldü. Taraftarların tepkileri sonrası açıklama yapan emniyet görevlileri, pankart için 48 saat önceden izin alınması gerektiğini ileri sürerek pankartı almadı.

BIÇAK SOKULABİLDİ

Beşiktaş ile Konyaspor arasında oynanan Turkcell Süper Kupa finalinde gergin dakikalar yaşandı. Cenk Tosun’un golünün ardından gerginlik artarken, Konyaspor tribününden bir taraftar sahaya girdi. Güvenlik görevlileri seyirciyi oyun alanından çıkarırken Beşiktaşlı futbolcular hakem Fırat Aydınus'a “kelebek” diye tabir edilen bir bıçak teslim etti.

MAÇ SONU DA ORTALIK KARIŞTI

Süper Kupa mücadelesinin son düdüğüyle Atiker Konyaspor taraftarları sahaya girdi. Sahada olaylar çıkarken iki takım taraftarının karşı karşıya geldiği ve güvenlik görevlilerinin yetersiz kaldığı görüldü. Sahaya atılan bıçak maçın içinde sosyal medyada gündeme otururken maçın ardından da skandal görüntüler ortaya çıktı. Son düdüğün ardından Atiker Konyaspor tribünleri sahaya girerken ortaya korkutucu görüntüler de çıktı. İki takım taraftarları da karşı karşıya gelirken bir kavga görüntüsü sosyal medyada yayıldı. Güvenlik görevlilerinin kavgayı ayırmakta zorlandığı gözüktü.

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun'da oynanan Süper Kupa finalinde, seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmasıyla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık müfettişleri, Samsun'da ve İstanbul'daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkezi'nde olayları tüm yönleriyle ele almak üzere kapsamlı bir inceleme yürütecek. 

Samsun'da, Atiker Konyaspor ile Beşiktaş arasında dün oynanan Turkcell Süper Kupa final karşılaşması sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, 6222 Sayılı 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun' hükümleri gereğince 2 müfettiş görevlendirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca görevlendirilen müfettişlerden biri Samsun'da diğeri ise İstanbul'da TFF Merkezi'nde bugün itibariyle incelemelere başlayacak. Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanlığı müfettişleri, İçişleri Bakanlığı müfettişleriyle koordineli olarak görev yapacak.

İşte o görüntüler: