Bakanlık, yandaş Yeni Şafak'ı yalanladı: Gerçeği yansıtmıyor!

Bakanlık, yandaş Yeni Şafak'ı yalanladı: Gerçeği yansıtmıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan, yandaş Yeni Şafak'ın siber güvenlik amacıyla siber sefer emri çıkartılmasına yönelik çalışma yapıldığına ilişkin habere yalanlama geldi. Açıklamada, Bakanlığın 13 bin Siber Güvenlik Uzmanı istihdam ettiği ve siber güvenlik amacıyla siber sefer emri çıkarılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 08 Ekim 2017'de Yeni Şafak gazetesinde yer alan "Siber Sefer Emri" başlıklı habere atıfta bulunularak, haberde Bakanlığın 13 bin Siber Güvenlik Uzmanı istihdam ettiği ve siber güvenlik amacıyla siber sefer emri çıkartılacağına ilişkin çalışma yapıldığı iddialarının yer aldığı belirtildi. Bakanlık, böyle bir çalışmanın olmadığını kaydetti.

Yeni Şafak'ın söz konusu haberinde, şu ifadeler yer almıştı: "Türkiye'nin son zamanlarda sıkça maruz kaldığı siber saldırılara karşı önemli bir düzenleme getiriliyor. ‘Siber Güvenliğe Sefer Görev Emri’ düzenlemesi üzerinde çalışan Ulaştırma Bakanlığı, siber saldırılara karşı vatansever bilişim uzmanlarını göreve çağırabilecek."

'SİBER GÜVENLİK TATBİKATI DÜZENLENECEK'

Yaşanabilecek siber güvenlik olaylarına karşı kamu kurumlarının hangi seviyede olduğunun belirlenmesi ve bu konuda kurumların farkındalığının artırılarak gereken iyileştirmeleri yapmalarının teşvik edilmesi amacıyla 29 Kasım 2017 tarihinde Ulusal Siber Güvenlik Tatbikatı düzenleneceği ifade edildi.

'42 KAMU KURUMU, KAMUNET'E DAHİL OLDU'

Kamu kurumlarında gerekli siber güvenlik kontrollerinin (İç ve dış ağ sızma testi, uygulama sızma testi, DdoS, sosyal mühendislik, kod analizi) yapılması amacıyla gerekli çalışmaların Bakanlık tarafından yürütüldüğü belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki veri trafiğinin daha güvenli kapalı devre sanal bir ağ üzerinden yapılması amacıyla KamuNet Projesi'nin hazırlandığı, şu ana kadar 42 kamu kurumunun KamuNet'e dahil olduğu aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, "5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanununda ve Diğer kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı"nın hazırlanarak Başbakanlığa gönderildiği ve yasalaşmasının beklendiği belirtildi.