Bakırköy’ün Başkanı Kerimoğlu: CHP’nin başaracağından umutluyum

Bakırköy’ün Başkanı Kerimoğlu: CHP’nin başaracağından umutluyum

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, “2019, Türkiye’de yeniden bir uzlaşmanın olduğu, ayrışmaların bittiği, kucaklayıcı siyaset anlayışının kazandığı bir dönem olacak. CHP de buna önderlik edecek” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının, ‘Hayır bileşenlerini bir arada tutan, samimi muhafazakar ve milliyetçileri de kucaklayan’ bir kişi olması gerektiğini belirtirken, CHP’nin İstanbul ve Türkiye’de çok büyük başarı kazanacağını, AKP için yolun göründüğünü söyledi.

Kerimoğlu, YURT’a yaptığı açıklamada, artık sosyal medya ve basın organlarını efektif kullanma zorunluluğu olduğunu, bundan sonra siyasette başarı kazanabilmenin, basın yayın ayağını güçlü kullanan siyasetçilerle sağlanacağını söyledi.

HİZMET KARNESİ

Bir soru üzerine aday olurken verdiği sözleri hatırlatan Kerimoğlu, “Siyasetçinin karnesi, sahaya çıktığı dönemde verdiği sözlerin ne kadarını gerçekleştirebildiği ile doğru orantılıdır” dedi. Kerimoğlu, bu kapsamda, kültür, sanat, spor, eğitim, sağlık ve çocuklara yönelik hizmetlerde verdiği sözleri yerine getirdiğini, Bakırköy Belediyesinin çok iddialı projeleri devreye soktuğunu bildirdi. 

CESUR BAŞKAN

Büfelerin 30 yıldır Bakırköy’ün sorunu olduğunu ifade eden Kerimoğlu, kamu alanlarını işgale karşı olduklarını söyledi. Kerimoğlu, “7 büyük büfe adı altında kafe kodular vardı. Bir gecede kararlı şekilde kaldırdık. Halkın büyük memnuniyeti var. Bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Orada bir marka cadde yapacağız. Cesur ve kararlı başkan, çılgın başkan diye iltifatlar aldık” diye konuştu.
Göreve talep açılmayacağını, devam edilmesi önerildiğinde onur duyacağını bildiren Kerimoğlu, “Bizim için önemli olan İstanbul’da iktidarı kazanmak, yerelde ve genelde Türkiye iktidarını hedefleyecek çalışmalara katkı sunmaktır. Esas itibariyle hedefimiz, İstanbul’u ve Türkiye’yi kazanmaktır. Partimiz bize nerede görmek isterse biz o görevi en iyi şekilde yerine getiririz. Sandık görevlisi, sokak görevlisi  olmak dahil” dedi.

İSTANBUL İÇİN NASIL BİR ADAY

Bülent Kerimoğlu, ‘İstanbul için nasıl bir aday gösterilmeli’ şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:
“16 Nisan referandumunda yüzde 52 hayır bloku kazanmıştı. AKP karşıtı geniş halk kitlelerini bir ortak siyasi birliktelikte buluşturacak, Türkiye’de yeniden çoğulcu demokrasiyi hayata geçirebilecek, o birlikteliği kucaklayan, uzlaşmaya açık bir adayla kazanabiliriz. Hayır bileşenlerini bir arada tutan, AKP’nin bu otoriter ve baskıcı siyaset anlayışından yılanları, gerçek anlamda samimi muhafazakar milliyetçileri de kucaklayan bir aday olmalı. İsim söylemek yakışık almaz. CHP’de aday olmak isteyen birçok siyasetçi var, bunların her biri de bu bilinçte. Bu bilinçte bir aday, İstanbul’da seçim kazanacaktır.”

‘CHP’NİN BAŞARACAĞINDAN ÇOK UMUTLUYUM’

Bülent Kerimoğlu, siyasetçilerin en önemli görevlerinin halkına önderlik etmek olduğunu ifade ederek, CHP’nin seçimlerden galip çıkacağı konusundaki umudunu dile getirdi. Kerimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Siyaset, tek eksenli ve iki kutuplu bir dayatmaya dönüştü. Cumhuriyetçiler ve demokratlar diye Türkiye’de de siyaset biçimleniyor. Cumhur ittifakının karşısında çoğulculuğu esas alan, demokrasiyi önemseyen, kurucu felsefe ile arasında sorunu olmayan bir ittifakın mutlaka kazanacağı kanaatindeyim. 2019, Türkiye’de yeniden bir uzlaşmanın olduğu, ayrışmaların bittiği, ötekilerin siyasette birbirinden uzaklaştıran dilinin bittiği, kucaklaşıcı bir siyaset anlayışının kazandığı bir dönem olacak. CHP de buna önderlik edecek. 2019’u hem yerelde hem genelde çok inanarak söylüyorum, İstanbul ve Türkiye’de CHP çok büyük başarı kazanacak. AKP için yolun sonu göründü. Türkiye artık AKP iktidarını taşıyamıyor. Bir an önce bu yükten kurtulması lazım.”