Balıkesir Belediye Başkanı istifa edecek mi?

Balıkesir Belediye Başkanı istifa edecek mi?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un bugün istifa edecek mi? Edip Uğur'un 1 Kasım'da gerçekleşecek 2 büyük arsa ihalesinden sonra istifa edeceği iddia edilmişti. Edip Uğur'un bugün 17:00'da açıklama yapması bekleniyor

AKP'de 22 Eylül günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş'ın görevini bırakması ile başlayan "istifa rüzgârı"nda sona gelindi. Şimdiye kadar 5 isim istifasını sundu. Şimdi tüm gözler listedeki son isme, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a çevrildi.

AKP'deki istifa 'operasyonunda' şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti.

6 kişilik listede geriye bir tek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kaldı. Uğur'un kararını bugün açıklaması bekleniyor.

ERDOĞAN: İSTİFASINI BEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin önceki günkü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, belediye ve il başkanlarına yapılan operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunmuş ve kararını pazartesi günü açıklayacağını söyleyen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hakkında ”Pazartesi istifa etmesini bekliyoruz” demişti.

İSTİFA ETMEME NEDENİ BU İHALELER İDDİASI

Edip Uğur neden istifa etmediği hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Edip Uğur'un Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 1 Kasım'da gerçekleşecek ihaleler nedeniyle istifa etmediği öne sürüldü.

MİLYONLUK İHALELER 1 KASIM'DA İHALEYE ÇIKIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 1 Kasım Çarşamba günü saat 14:00'da 2 tane arsa ihalesi yapılacak. Arazilerden büyük olan 13.803.35 m² ve değeri ise 34.720.000.000(Otuzdört milyon yediyüzyirmi bin). Arazilerden küçük olanı ise 11.026.87 m² ve onun da değeri 25.520.000.000 (Yirmibeş milyon beşyüzyirmi bin). Bu ihaleler gerçekleştikten sonra Edip Uğur'un istifa edeceği öğrenildi.