Balıkesir Belediye Başkanı'nın, Erdoğan'a karşı direnme nedeninin belgesi

Balıkesir Belediye Başkanı'nın, Erdoğan'a karşı direnme nedeninin belgesi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Erdoğan'a direnmesinin nedeni 1 Kasım'da yapılacak ihaleler mi?

Barış CAN / YURT

AKP’deki istifa operasyonunda şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise cumartesi günü istifasını açıklayacağını duyurdu. Gözler Erdoğan'ın bizzat istifasını istediği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a çevrildi.

2 haftadır istifa etmemek için direnen Edip Uğur istifa iddilarını hep yalanladı. Edip Uğur, kentteki bir temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sitem etmişti. Tören alanına Erdoğan'ın posteri ise asılmamıştı. Edip Uğur'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pazartesi günü istfa edeceğini bildirdiği iddia edilmiş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu haberler yalanlanmıştı.

Erdoğan'ın posteri asılmadı

İSTİFA ETMEME NEDENİ BU İHALELER İDDİASI

Edip Uğur neden istifa etmediği hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Edip Uğur'un Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 1 Kasım'da gerçekleşecek ihaleler nedeniyle istifa etmediği öne sürüldü.

MİLYONLUK İHALELER 1 KASIM'DA İHALEYE ÇIKIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 1 Kasım Çarşamba günü saat 14:00'da 2 tane arsa ihalesi yapılacak. Arazilerden büyük olan 13.803.35 m² ve değeri ise 34.720.000.000(Otuzdört milyon yediyüzyirmi bin). Arazilerden küçük olanı ise 11.026.87 m² ve onun da değeri 25.520.000.000 (Yirmibeş milyon beşyüzyirmi bin). Bu ihaleler gerçekleştikten sonra Edip Uğur'un istifa edeceği öğrenildi.

İhalelerin duyurusu şu şekilde yapıldı:

İhalenin ayrıntıları ise şu şekilde:

OĞLU SANAYİ ODASI BAŞKANI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un oğlu İsmail Uğur'un ise Balıkesir Sanayi Odası Başkanı olması dikkat çekti. Melih Gökçek de oğlu Osman Osman Gökçek'i Ankara Ticaret Odası Başkanı yapmak istemiş ancak başarılı olamamıştı. 

MELİH GÖKÇEK DE GİTMEDEN SATTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de istifa etmeden önce son 6 ayda 41 parseli 1 milyar 400 milyona satmıştı. Arsalar arasında ASKİ'nin 142 bin metrekare büyüklüğündeki arazisi, Akyurt'taki fuar alanı, Gölbaşı'ndaki golf sahası ile çok sayıda mesken ve konut alanı da bulunuyordu.