Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ağlaya ağlaya istifa etti!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ağlaya ağlaya istifa etti!

AKP'de 22 Eylül günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş'ın görevini bırakması ile başlayan istifa rüzgarında sona gelindi. Şimdiye kadar 5 isim istifasını sundu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise açıklamasını bugün yapacağını açıklamıştı. Uğur gözyaşları içinde istifa etti. Büyük kırgınlığı gözlenen Uğur başkanlığın yanı sıra AKP'den de istifa etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstifası istediği isimler arasında yer alan  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı  Edip Uğur, basın toplantısında konuştu. Uğur, hem belediye başkanlığı görevinden hem de  AKP'den istifa ettiğini açıkladıktan sonra toplantıyı ağlayarak terk etti.

Uğur'un açıklamaları şu şekilde:

"AKP'DE SİYASET YAPMA İMKANIMIZ KALMADI"

Edip Uğur istifa açıklamasında, "Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir.  AK Parti'de siyaset yapma imkanımız maalesef ortadan kaldırılmıştır. Gelinen bu durumda partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum. Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum." diye konuştu.

"ÜZGÜNÜM, KIRGINIM AMA HUZURLUYUM"

Uğur konuşmasının devamında, "İnancım ve itikatım gereği olanda hayır vardır. Üzgün, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım görevlerde hemşehrilerime hizmet etme gayretinde oldum. Bana destek olan herkese ve aile teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu.

5 BELEDİYE BAŞKANI İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

AK Parti'de daha önce istifaları istenen  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş,  Düzce Belediye Başkanı  Mehmet Keleş,  Niğde Belediye Başkanı  Faruk Akdoğan,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  Recep Altepe ve  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek istifalarını açıklamıştı.