Barcelona katliamı'na ilişkin dört zanlı aranıyor

Barcelona katliamı'na ilişkin dört zanlı aranıyor

Barcelona polisi, Perşembe günü La Rambla Caddesi'nde düzenlenen ve 13 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırısına ilişkili 4 şüphelinin arandığını bildirdi

Polisin fotoğraflarını dağıttığı dört zanlının daha büyük bir saldırı planladığı aktarıldı.

Katalonya Emniyet Müdürü Josep Lluís Trapero, zanlıların patlayıcılarla daha büyük bir saldırı düzenleme peşinde olduğunu, ancak daha sonra 'ilkel' yöntemlere başvurma kararı aldıklarını açıkladı.

Çarşamba gecesi Katalonya'da yer alan Alcanar kasabasında bir evin çökmesine ve bir kişinin ölmesine yol açan patlamanın, şüphelilerin bomba yapımı sırasında yaşandığı düşünülüyor.

'Kamyonet sürücüsü öldürüldü' iddiası

Diğer yandan İspanyol gazetesi El Pais ve İspanyol haber ajansı EFE, La Rambla Caddesi'nde 13 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan beyaz kamyonet sürücüsünün önceki gece yaşanan çatışmalarda öldürüldüğünü öne sürdü. Yetkililer bu bilgiyi henüz teyit etmedi.

La Rambla saldırısının ardından Barcelona'nın 120 kilometre güneyinde bulunan sahil kasabası Cambrils'de bir araç yayaların üzerine sürülmüş, Barcelona saldırısı ile bağlantılı oldukları düşünülen 5 şüpheli öldürülmüştü.

Bu saldırıda şüphelilerin yaraladığı kişilerden biri ise hayatını kaybetti.

Barcelona saldırısının 17 yaşındaki Fas kökenli zanlısı Musa Oukabir hala aranıyor. Polisin fotoğrafını dağıttığı kişiler arasında Oukabir dışında Said Aallaa, Mohamed Hychami ve Younes Abouyaaqoub bulunuyor.

Barcelona'da saygı duruşu ve 'Korkmuyoruz' sloganları

Öte yandan, Barcelona'daki saldırıda hayatını kaybedenler için bugün bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İspanya Kralı 6. Felipe'nin de katıldığı saygı duruşu için yerel saatle 12:00'de on binlerce kişi Katalan bayraklarıyla saldırının düzenlendiği Barcelona'nın merkezindeki La Rambla Caddesi'nde toplandı.