Bartın Kent Ormanı, AKP’li müteahhit başkana 'kıyak' mı geçildi?

Bartın Kent Ormanı, AKP’li müteahhit başkana 'kıyak' mı geçildi?

Bartın Kent Ormanını ihalesini AKP Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın sahibi olduğu şirkete 29 yıllığına kiralandığı CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın Bartın Valiliğine Bilgi edinme başvurusunda ortaya çıktı. 

CHP Bartın Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi M. Rıza Yalçınkaya Yerel, Ulusal ve Yaygın basında haber konusu olan Bartın Kent Ormanı Hakkında Bartın Valiliği'ne yapmış olduğu bilgi edinme başvurusu yazısına gelen cevabı kamuoyuyla paylaştı. CHP Bartın Rıza Yalçınkaya'nın, Bilgi edinme başvurusunda kamuoyunda Kent Ormanı ile ilgili dile getirdiği iddialara yanıt, Bartın Valiliğinin resmi yazısı üzerine Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen İlgi yazınızda Bartın Şehir Ormanı hakkındaki 09.08.2017 tarihli yazısında izaha muhtaç bazı iddialar konusunda yapılan incelemeler neticesinde; 

1 -Bartın Şehir Ormanının İşletmeciliği, Orman Kanununun 25. ve F.k-8. maddeleri. Mesire Yerleri Yönetmeliği ve 300 Sayılı Mesire Yerleri Uygulama Tebliğine göre 10.08.2016 tarihinde Açık İhale ile ihale edilmiş, ihaleye l(Bir) istekli teklif vermiş, şartları uygun olan istekli Kalaycıoğulları İnşaat-Yapı Ticaret ve Ltd Şti ye 5.000 TL yıllık kira bedeli karşılığında ihale edilmiş, 18.08.2016 tarihinde ise teslim-tesellüm yapılmıştır. İhaleye başka iştirakçi olmamıştır. 

2 - Şehir Ormanının alan kullanımı ve yapılacak tesislerin yeri ve alanlarının belirlendiği vaziyet planı ve Gelişim Planı mevzuata uygun olarak yapılmış, Genel Müdürlüğümüzce onaylanmıştır.
 

3 -Şehir Ormanı içinde yapılan ağaç kesimleri, yapılacak olan tesislere alan açmak için değil, ziyaretçilerin can ve mal kaybını tehdit edebilecek kuru, kırık-devrik fertlerin alandan uzaklaştırılması ve altyapı (yol, elektrik, su vb.) çalışmalarına engel teşkil eden bireylerin Bartın Orman İşletme Müdürlüğünün yetki ve sorumluluğunda ilgili şefliğince usulüne uygun olarak Akgöz köylülerine yaptırılmıştır. 

4 - İlgili alanda altyapı ve üstyapı tesis çalışmaları devam etmekte olup, teslim tesellüm yapıldıktan sonra idaremiz tarafından herhangi bir ihale yaptırılmamış, kiralama veya devir söz konusu olmamıştır. Teslim edilen tesisler dışında ilgili İşletme sahibi tarafından mevzuatımıza uygun ve gelişim planında öngörülen Kır Kahvesi, Kır Lokantası, Bekçi Kulübesi, Giriş Kontrol Binası, Yöresel Ürünler Satış Teri, Kameriye, Yağmur Barınağı, Mini Spor Alanı, Paintball alanı. Macera Parkı, Manzara Seyir Terası, Çocuk Oyun Alanı, Binicilik Faaliyetleri yerleri ve Spor Destek Binası gibi halkın dinlenme, eğlenme ve spor aktivitelerini yerine getirmesine yönelik tesisler yapılabilir. 

5. Şehir Ormanı İşletmeciliği hakkında Bartın Belediyesi'nin herhangi bir talebi olmadığı gibi bu konuda düzenlenmiş bir protokol bulunmamaktadır. Ayrıca basına yansıyan at çiftliği ve 1500 kişilik düğün salonu yapılacağı ve bu nedenle ağaç kesildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı, Orman İçi Dinlenme Yerlerinde 300 sayılı tebliğe aykırı olarak herhangi bir iş ve işlem yapılamayacağı, aykırı hareket yapan İşletme sahiplerinin sözleşmelerinin fesh edileceği hususlarını; Bilgilerinize arz ederim." denildi.