Başakşehir'de park alanı talan ediliyor: 'Benim yerim burası' diyerek kazık çakmaya çalıştılar!

Başakşehir'de park alanı talan ediliyor: 'Benim yerim burası' diyerek kazık çakmaya çalıştılar!

Başakşehir mahallesi, Onurkent'te bulunan 2 buçuk dönümlük park alanı fonksiyon değişikliklerine uğrayarak talan ediliyor. 6 kooperatifin ortak parkı ve otoparkı olan alan; kreş ve anaokulu olarak kullanılmasının ardından, fonksiyon değişikliğiyle konut alanına açıldı. 

Ardıl Batmaz / YURT

Başakşehir mahallesi, Onurkent'te bulunan 569 ada 11-12 parsellik alan fonksiyon değişikliğine uğradı, adanın park alanı yok edildi. Onurkentli vatandaşlar hukuksal mücadele başlattı.

Konuya ilişkin YURT'a açıklama yapan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, "Orası normalde 6 kooperatifin ortak parkı ve otoparkı. Önce kreş yapılmış, sonra fonksiyon değişikliğiyle anaokulu yapılmış, daha sonra da tekrar fonksiyon değişikliği yapılarak konut alanına açılmış. Oranın sakinleri konuyu mahkemeye götürdü. Mahkeme şu anda bir üst mahkeme safhasında devam ediyor" dedi.

'BENİM YERİM BURASI' DİYORMUŞ!

Öncekigün alana kazık çakma girişiminde bulunulduğunu, ancak mahallelinin bu girişime izin vermediğini ifade eden Karabat, "Özel şahıs orada bir uygulama yapmaya kalkmış. Şimdi bu özel şahısın neye istinaden yaptığı, ettiği bilinmiyor. "Benim yerim burası" falan diyormuş. Muhtemelende oradaki yeri başka alanla takas ettiler. Öyle bir şey var. Cuma günü geldiler, oraya kazıkları falan çakmaya çalıştılar, vatandaşlar engelledi. Ben bugün gittim, yarın mahkeme tutanakları falan da bana gelecek, durum bu" ifadelerini kullandı.

1