Başbakan'dan balkon konuşması

Başbakan'dan balkon konuşması

Başbakan Binali Yıldırım kesin olmayan referandum sonuçlarına göre balkon konuşması yapıyor

İşte Binali Yıldırım2ın konuşmasında satırbaşları:

Bilmeyen öğrensin, duymayan duysun, tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun, tek vücut, tek bir milletiz.
Aziz vatandaşlarım; Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören halk oylaması, gayri resmi sonuçlara göre evetle sonuçlanmıştır. Mevlam hayırlı, uğurlu eylesin.
Yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan,demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Halk oylamasının güvenliğini sağlayan güvenlik teşkilatımıza ve kamu görevlilerine milletim adına teşekkür ediyorum. 
Bugün ilk kez bu halk oylamasında sandığa giden 1 milyon 269 bin gencimizi özellikle kutluyorum. Huzur içinde neticelenen bu oylama demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir. Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Herkes emin olsun, çıkan bu sonucu halkımızın refahı, huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler aziz milletim...

Türkiye'nin dediği oldu, milletin dediği oldu. Şimdi önümüze bakacağız. Milletimizin aydınlık yarınları için uzak yarınlara bakacağız. 2019 seçimlerine kadar gerekli hazırlıkları yapıp yeni yönetim sistemini hayata geçireceğiz. Bugün demokrasi kazandı, millet kazandı, hukuk devleti kazandı, yurt içinde ve dışında yaşayan 83 milyon vatandaşımız kazandı. Bu sistem değişikliği ile beraber birlik ve beraberliğimizi yükselteceğiz. Ekonomimizi büyüteceğiz. İç ve dış düşmanlarla mücadelemiz daha da yükselecek. Türkiye'nin birliğini, beraberliğini sağlamlaştırıp örnek ülkeler arasına sokacağız. Hukuk devletini daha sağlam temellere oturtacağız. Vatandaşlarımızın hakkını hukukunu koruyacağız. Evet diyen de, hayır diyen de birdir ve değerlidir, hepsine şükranlarımı sunuyorum, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Biz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz. Bütün farklılıklarımızla bütünüz, demokrasi bizim ortak değerimizdir.

Bu sonuç, milletimiz için, geleceğimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bütün milletimize, yol arkadaşlarıma, kadın teşkilatlarımıza, gençlik teşkilatlarımıza, bütün AKP teşkilatımıza ve milletimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Beraber yürüdük biz bu yollarda,
Beraber ıslandık yağan yağmurda,
Şimdi söylediğim tüm şarkılarda,
Bana her şey sizi hatırlatıyor.

Bana her şey milletimi hatırlatıyor.
Bana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor.