Başbakan: Muharrem İnce senin tarihine hiç mi saygın yok?

Başbakan: Muharrem İnce senin tarihine hiç mi saygın yok?

Başbakan Binali Yıldırım Elazığ'da vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"16 NİSAN BUNLARA AĞIR GELMİŞ"

"Ne diyorlar yerli araba yapımını durduracağım, Kanal İstanbul'u iptal edeceğim, öyle vaat işinde ölçüyü ayarı kaçırdılar ki, neredeyse sağ elinize güneşi vereceğim, sol elinize de Ay'ı vereceğim diyecekler. Elazığ sormaz mı sana? şimdi bakıyoruz hepsinin sözbirliği yapmış, biz eskiye döneceğiz diyorlar. 16 Nisan bunlara ağır gelmiş, hazmedemişler halen, alın size 24 Haziran, bir kez daha derslerini vereceğiz"

"BAYRAK İNMEDİ, EZANLAR DİNMEDİ"

"Bu FETÖ'nün bu kadar yaptıklarından sonra, 15 Temmuz'u yaşamadık mı biz, 15 Temmuz'da 251 kardeşimizi şehit ettiler. 2193 vatandaşımızı yaralamaladılar mı? O gece alçaklar, bayrağımızı indirmeye çalıştılar, demokrasiyi yıkmaya çalıştılar, ama bir yiğit çıktı. Recep Tayyip Erdoğan, arkadaşlarıyla çıktı, inin meydanlara dedi. Alçaklara dersleri verdi. Bayrak inmedi, ezanlar dinmedi"

MUHARREM İNCE'NİN O SÖZLERİNE CEVAP

"Şimdi Muharrem İnce diyor ki; Ben TİKA'yı kapatacağım, TİKA, FETÖ'nün en nefret ettiği kurumdur, ne yapıyor TİKA? tarihi mirasımızı onarıyor, tüm dünyaya hizmet veriyor. Senin tarihine, geçmişine hiç mi saygın yok. Hiç merak etme kapatmana bu millet izin vermez. Türkiye'nin tanıtımını yapan bu kuruluşu da kapatmaya mı karar verdin? Buna Elazığ, müsaade etmez, adayın biri de çıkmış diyor, hızlı tren Sivas'a iyi olmadı. O zaman hızlı göç olurmuş? Akla bak millet gider Mersin'e, bunlar gider tersine, ama biz hep daha ileriye. Bunların aklı fikri yakmak, yıkmak, bozmak"

"4.5 KAT BÜYÜDÜ"

"Değerli kardeşlerim, AK Parti Türkiye'nin her ilinde, vatandaşımıza açık bir dost kapısıdır. AK Parti kardeşliğin teminatıdır. AK Parti 16 yıllık döneminde Türkiye'yi 3 kat büyüttü, Türkiye ihracatta 16 yılda 4.5 kat büyüdü."

"HARPUT KALESİ DÜNYA MİRAS LİSTESİNE GİRDİ"

"Harput kalesi artık dünya miras listesindedir, 16 Milyar Katrilyon yatırım yaptık, 2003 yılın Elazığ'da sadece 33 KM bölünmüş yol vardı, biz bunu o kadt artırdık. 21 Haziran'da da stat için ilk kazmayı vuruyoruz."