Başbakan Yıldırım'dan Türk bayrağına saldırıya sert tepki: Bayrak ülkelerin onurudur

Başbakan Yıldırım'dan Türk bayrağına saldırıya sert tepki: Bayrak ülkelerin onurudur

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, Yunanistan’da Türk bayrağına saldırıya sert tepki göstererek, "Bayrak ülkelerin onurudur. Bayrağa yapılan hakaret kabul edilemez. Ay-yıldızlı bayrağımız bizim onurumuzdur. Bu tür densizlikleri muhatap bile almıyoruz. Bizim başından beri söylediğimi bir şey var: Ege Denizi dostluk denizi olsun. Bu provokasyonlar bizim düşüncemize bir katkı sağlamaz." dedi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Başbakan Yıldırım, "Ada'da eğer kalıcı, sürdürülebilir bir çözümün mümkün olması gerekiyorsa Güney Kıbrıs Rum tarafının buna zihinsel olarak hazır olması lazım." dedi.

Yıldırım, "Evinize hoş geldiniz. Huzur ve istikrar ve huzur bizim önceliğimiz. Umarım ki bu ziyaret yeni gelişmelere yelken açar." şeklinde konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman, "Bizim için son derece yaralı bir toplantı oldu. Kıbrıs'taki son gelişmeleri değerlendireme imkanı bulduk." ifadelerine yer verdi.

YUNANİSTAN'DA TÜRK BAYRAĞININ YAKILMASI

Bayrak ülkelerin onurudur. Bayrağa yapılan hakaret kabul edilemez. Ay-yıldızlı bayrağımız bizim onurumuzdur. Bu tür densizlikleri muhatap bile almıyoruz. Bizim başından beri söylediğimi bir şey var: Ege Denizi dostuk denizi olsun. Bu provokasyonlar bizim düşüncemize bir katkı sağlamaz.

2 Yunan askerinin Türkiye sınırı geçmesi: Hukuk bunun gereğini yapacaktır.