Başbakan Yıldırım, Güney Kore'ye gidiyor

Başbakan Yıldırım, Güney Kore'ye gidiyor

Güney Kore Başbakanı Lee'nin davetlisi olarak resmi ziyaret gerçekleştirecek Başbakan Yıldırım, Busan ve başkent Seul'de temaslarda bulunacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore Başbakanı Lee Nak-Yeon'un davetine icabetle, 4-6 Aralık'ta Güney Kore'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, başkent Seul'de Güney Kore Başbakanı Lee Nak-Yeon ile görüşecek. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-In tarafından kabul edilecek Yıldırım, Ulusal Meclis Başkanı Chung Sye Kyun ile de bir araya gelecek.

Görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik, ticari, kültürel iş birliği alanlarının yanı sıra terörizmle mücadele, düzensiz göç sorunu, güncel bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması öngörülüyor. Başbakan Yıldırım, Koreli şirketlerin üst düzey yöneticileriyle görüşecek ardından da Busan'daki Türk şehitliğini ziyaret edecek. Yıldırım'ın Güney Kore ziyareti, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60. yılına denk gelmesi dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor.