Başbakan’dan Man Adası açıklaması: Buraya giden para da yok gelen para da yok kardeşim

Başbakan’dan Man Adası açıklaması: Buraya giden para da yok gelen para da yok kardeşim

Meclisteki bütçe görüşmelerinde konuşan Başbakan Yıldırım, Suriye'de "işler yoluna girdikten sonra" Süleyman Şah Saygı Karakolunun eski yerinde faaliyete geçeceğini bildirdi. Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı Man Adası belgeleri konusunda "Buraya giden para da yok gelen para da yok kardeşim. Paralar iki Türk bankası arasında havale edilmiş, hepsi bu. Burada devletin bir kaybı yok" ifadelerini kullandı.

Meclisteki bütçe görüşmelerinde konuşan Başbakan Yıldırım, ABD'nin New York kentinde devam eden ve Reza Zarrab'ın tanık olduğu "ABD, Atilla'ya karşı" davasına ilişkin, "ABD’de devam eden bir dava var, Amerikan menfaatlerine zarar verdiğine dair. Bu dava hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir davadır. Davadan 24 saat canlı yayın yapılıyor. FETÖ’cüler orada kendilerini seferber etmişler. Bu dava FETÖ terör örgütünün ABD yargısını kullanarak yapmaya çalıştığı bir iştir. 17-25 Aralık darbe girişiminde konuşulan şeylerdir, yeni ortaya çıkan hiçbir şey yoktur" dedi.

Başbakan Yıldırım, Süleyman Şah Türbesi, Man Adası belgeleri, Lozan ve belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde:

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun yeri Türkiye’nin mülküdür, kısa süreli burası boşaltılmıştır, daha sonra aynı yerinde faaliyete geçecektir.

MAN ADASI BELGELERİ

Buraya giden para da yok gelen de para yok kardeşim. Paralar iki Türk bankası arasında havale edilmiş, hepsi bu. Burada devletin bir kaybı yok.

“ANLAŞMAYI UYGULAMAYAN ÜLKEYE ‘DEĞİŞMESİ LAZIM GELİR’ DEMENİN NERESİ YANLIŞ”

Binali Yıldırım, yine Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanının Yunanistan’da neden Lozan’dan bahsettiği eleştirisine ilişkin şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanımızın Lozan Anlaşmasının değiştirilmesinden kastı, bunu dile getirmesinin arkasındaki sebep şudur: Yunanistan soydaşlarımızın haklarının Lozan’da net olarak belirtilmesine rağmen uygulamaktan kaçınıyor. Türk kelimesinin kullanılmasına, müftülerin seçilmesine izin vermiyor… Peki göz göre göre anlaşmayı uygulamayan ülkeye kendi evinde ‘değişmesi  lazım gelir’ demenin neresi yanlış? İşte milli duruş budur arkadaşlar. Milli duruş lafla olmaz. Ege adalarında tek bir çakıl taşı dahi iktidarımız döneminde gitmemiştir.  Ege ne bir Yunan gölü ne bir Türk gölüdür. Türkiye’nin Yunanistan arasında sorun alanı değil ilişkilerinin daha geliştirilmesi için önemli bir denizdir.”

106 BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Başbakan Binali Yıldırım, “Bugün itibarıyla görevden uzaklaştırılan 106 belediye başkanı var. Bunların 93'ü BDP'li, 9'u AK Partili, 3'ü MHP'li, 1 tanesi CHP'li” dedi.