Başbakan’dan 'yeni devlet kuruyoruz, lideri de Erdoğan' diyen Oğan'a sert tepki

Başbakan’dan 'yeni devlet kuruyoruz, lideri de Erdoğan' diyen Oğan'a sert tepki

AKP'den "Biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır" diyerek tepki çeken AKP'li Ayhan Oğan'ın sözleri için ilk açıklama geldi. Ayhan Oğan'ın 'yeni devlet' açıklaması üzerinden AKP aleyhine yeni bir kampanya başlatıldığını ileri süren Mahir Ünal, Oğan'ın görüşlerinin sadece kendisini bağladığını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım da "Televizyonlarda söylenenler partimizi bağlamaz" dedi.

Hükümet  kanadından skandal sözler için açıklama geldi.  Toplu açılış töreni için Sivas'ta bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından gazetecilerin Ayhan Oğan'la ilgili sorularını yanıtladı.

Başbakan “Şaka mı yapıyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti devleti, 29 Ekim 1923’te kuruldu. O da Osmanlı Devleti’nin devamı olarak kuruldu. 16 Türk devleti var, bu Türk devletlerinin hepsi birbirinin devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti de geçtiğimiz 94 yıl içerisinde gelişti, büyüdü ve bugün Allah’a şükür bölgesinde ve dünyada hatırı sayılan bir ülke haline geldi”

“Eski bir MKYK üyesi” hatırlatması üzerine Yıldırım,  “Kimin ne söylediğinin önemi yok, bazı televizyon programcılarının, yorumcularının söylediği laflar, bizim partimizi bağlamaz” dedi