'Basın İlan Kurumu vatandaşın haber alma özgürlüğü için çalışıyor'

'Basın İlan Kurumu vatandaşın haber alma özgürlüğü için çalışıyor'

Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından düzenlenen 1. Van Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma Zirvesi başladı. Zirvede 80 yıldır aralıksız yayınlanan Van Sesi Gazetesi'nin anlatıldığı paneli yazarımız Prof. Dr. Mithat Melen yönetti.

PANELİ MİTHAT MELEN YÖNETTİ

80 yıldır aralıksız yayınlanan Van Sesi Gazetesi'nin anlatıldığı paneli yazarımız Prof. Dr. Mithat Melen yönetti. Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Basin İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Baskanı Turgay Olcayto, Van Sesi Gazetesi Yazıişleri Müdürü İkram Kali katıldı. Mithat Melen "Bir yerel gazetenin 80 yıl aralaksız çıkmasın çok önemli. Depremde müdahaleler önemlidir. Van Depremi yaralari sarılmıştır. Yerel basına Türkiye'yi yüceltmek çok önemlidir" dedi.

Başbakanlık Başdanışmanı Adnan İnanç "Talihsiz sürecin yıl dönümündeyiz. Allah rahmet etsin. İki Nisan Gazetesi'nde çalıştım. Murettiplik yaptım. 14 yaşlarındayken. Hatıramı da yad etmek istiyorum. Van Hakimiyet Gazetesi'nde yazı yazdım. Duygusal bakıyorum. Yerel basın deyince Van Sesi'ni, Van Postası'nı da, İki Nisan Gazetesi'ni de keşke yayınlayabilseydik. Türkiye'de devam sorunu var. Bu anlamda da Van Sesi Gazetesi'ni kutluyorum. Tebrik ediyorum köklerine sadık olduğu için. Gazeteler hür düşünce mektebidir. Nitelikli insanların kendisine alan açtığı yerdir yerel gazeteler. Özgür okuldur. Yerel medya sorunları dile getirerek  demokrasiyi geliştirir. Ahlaki ölçüleri muhafaza etmek koşuluyla elbette" ifadelerini kullandı.

"Van hızlı bir kalkınmma süreci yaşıyor. Basın İlan Kurumu deprem sırasında burada kendi alanı ile ilgili çalıştı." diyen Basin İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey "Basın mensuplarımıza çadır, internet gibi hizmetler vermenin gururunu taşıyoruyoruz. Haber alma hakkı basının görevidir. Hatalı meslektaslarımız vardır. Ama basının haber alma, verme hakkı ortadan kalsdırılamaz. Biz bunun için görev yapıyoruz. Basın toplumun kılcal damarıdır. Yerel medya çok ciddi zorluklar yaşıyor. Bu kaynakların mali açıdan desteklenmesi sağlanmalıdır.  Özellikle iş adamlarımız ve kamu görevlilerimiz bu bilinçte olmalı. Basin İlan Kurumu vatandaşın haber alma özgürlüğü için çalışıyor, görevini yapıyor." dedi.