CHP kütüphanesi halka açılıyor 

CHP kütüphanesi halka açılıyor 

Uzun bir süredir tasnifi yapılan CHP kütüphanesi, başta üniversite öğrencileri olmak üzere vatandaşlara hizmet vermek amacıyla e-kütüphane şekline getirildi.

Dünyadaki en eski birkaç partiden biri olan CHP'nin, çok sayıda siyasi olaya kaynaklık edecek güçlü bir arşivi bulunuyor. Bildirgeler, hazırlanan raporlar, afiş çalışmaları, tarihe kaynaklık eden eserler ve bunun gibi birçok yazına sahip olan parti genel merkezindeki kütüphane, uzunca bir süredir devam eden çalışmayla Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından elektronik ortama aktarıldı.

17 BİNİN ÜZERİNDE KİTAP

Üniversitelerin ilgili akademik birimlerinden sağlanan destekle yapılan düzenlemeyle "e-kütüphane" şekline getirilen CHP kütüphanesinin resmi açılışı ise önümüzdeki günlerde yapılacak. Kitap sayısı 17 bini aşan kütüphane, belirli şartlar dahilinde "http://chp.milasweb.com" adresi üzerinden hizmete açılacak. Kütüphane, yapılan çalışma ile üyelik sistemini aktive eden herkes tarafından uzaktan erişime açık olacak. Kütüphanede kitap dermesinin yanı sıra Atatürk, CHP, broşürler, süreli yayınlar, fiş köşeleri ile arşiv olmak üzere toplam 7 farklı derme bulunuyor.

500 BROŞÜR, 166 AFİŞ VE POSTER

Kütüphanenin broşür dermesinde yaklaşık 500 broşür kaydı bulunuyor. Bunlar arasında 2010 yılı öncesi yapılan genel başkanlık konuşmaları ve seçim kampanyaları ile Kemal Kılıçdaroğlu dönemine ait seçim kampanyaları ve propagandaları yer alıyor. Parti birimlerinin raporları ve broşürleri, bugüne kadar uygulanan CHP tüzükleri, parti programları, yönetmelikler, seçim bildirgeleri, seçim kılavuzları, Parti Meclisi albümleri gibi yayınlar da broşürler dermesinde bulunuyor. Ayrıca broşürler köşesinde konusuna göre ayrılan 40 kutu SHP yayınları da var.

Afişler dermesinde 166 afiş, takvim, poster ve benzeri türden materyal yapıt adı, konusu ve kopya sayısı ile sistemde kayıtlı.