Baydemir: Devletin herhangi bir erki IŞİD’le görüşüyor mu?

Baydemir: Devletin herhangi bir erki IŞİD’le görüşüyor mu?

Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin beşinci gününe giren HDP milletvekilleri, bugünkü (29 Temmuz) nöbeti Cumartesi Anneleri’ne ithaf etti

HDP’li milletvekilleri Diyarbakır’da başlattıkları Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde bugünü Cumartesi Anneleri’ne adadı. Sabah saatlerinde kameraların karşısına geçen HDP heyeti, basın açıklamasına geçmeden önce Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın nöbete gönderdikleri mesajları okudu. Parti Sözcüsü Osman Baydemir ve Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir’in mesajları okunmasının ardından söz alan Baydemir, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Baydemir şöyle konuştu:

Vicdan ve Adalet Nöbetimizin bugününü 644 haftadır vicdan ve adaletin tecellisi için, evlatlarının naaşlarına ulaşabilmek için nöbet tutan Cumartesi Anneleri’ne ithaf ediyoruz. Vicdan haktır. Adalet ise hakkın tecellisidir. Berfo Ana’yı yad ediyoruz. Çok iyi bilsinler ki, Berfo Ana’nın iki eli Kenan Evren’in ve Kenan Evren’in bayrağını taşıyanların yakasındadır. Biz de Berfo Ana’nın elleri olmaya devam edeceğiz.

AYM kimden korkuyor?

Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulunuyorum. İçtihadınıza, altında imzanız olan kararınıza sahip çıkmamanızın ahlakla, adaletle vicdanla ilgisi var mı? Geciken adaletin adalet olmadığını sizler de çok iyi biliyorsunuz. Neden korkuyorsunuz, neden çekiniyorsunuz. Kimden korkuyorsanız açıkça ifade etmekle mükellefsiniz.

Cübbenizin gereğini yapın

Muhalefetin sadece AYM’ye çağrıda bulunmasıyla iktidar partisi başkanının yargıya tehdit savurması arasında büyük uçurum vardır. AYM kararı bu tıkanıklığın adaletsizliğin, vicdansızlığın aşılmasında bir fırsat yaratabilirim. Vicdanınıza, hukuka sahip çıkın, cübbenizin gereğini yapın. Toplum vicdanının yara almasına daha fazla vesile olmayın.

“Devlet IŞİD’le görüşüyor mu?”

HDP’nin Diyarbakır mitingine yönelik bombalı saldırının sanıklarından Burhan Gök’ün tahliye edilmesine de değinen Baydemir “IŞİD sanıklarına söz mü verildi, devlet IŞİD’le görüşüyor mu?” dedi. Baydemir’in Gök’ün tahliye edilmesine dair sözleri şöyle:

IŞİD barbarlık örgütünün bu coğrafyada yaptığı zulmün hesabı yok. Bu kentte 5 Haziran mitingine saldırıldı. Diyarbakır saldırısının birinci derece sanıklarından biri tahliye edildi. Hücre evi baskını sırasında 2 polis hayatını yitirdi. O evdeki mühimmat yakalandı ve o mühimmatın üzerinde parmak izi olan sanıklar tahliye edildi. Antep saldırısı sanıklarından da 38’i tahliye edildi. IŞİD sanıkları teker teker tahliye ediliyor. Acaba bu sanıklara bir söz mü verildi? Açıkla hükümet. Bir pazarlık mı var? Devletin herhangi bir erki IŞİD’le görüşüyor mu? Yapmıyorlarsa bu tahliyeler neden? Parmak izi var parmak izi. Onlar tahliye ediliyor ama Demirtaşlar, Ahmet Şıklar tutuklu. Taşlar bağlanıyor itler salınıyor. Taşlar bağlı kaldığı sürece adalet tecelli edemeyecek.