İstifaların getirdiği algı: ‘Erdoğan mutsuz’

İstifaların getirdiği algı: ‘Erdoğan mutsuz’

AKP’li bir kaynak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifalar sebebiyle oluşan algının partiye epey zarar verdiğinin farkında olduğunu belirterek, ‘Bundan dolayı da mutsuz’ dedi.

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, belediye başkanlarından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından istenen istifalara yönelik olarak, yenilerinin olmayacağını belirtti. AKP'li bir kaynakla konuştuğunu aktaran Yılman, "Erdoğan istifalar sebebiyle oluşan algının partiye zarar verdiğinin farkında, bundan dolayı da mutsuz" diye yazdı.

Yılman'ın "Hangi büyükşehir belediyelerinin istifası yolda?" başlığıyla bugün yayımlanan yazısı özetle şöyle:

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, “İması bile yeter istifa etmem için” sözlerini gündeme taşıyan gazeteci olarak bu hususta birkaç şey yazmam gerekiyor. Birincisi şu: Bir kere, herkes emin olmalı ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türel’in istifasının istendiği yönündeki haberlerin tamamı palavra! Bunu rahatlıkla yazabiliyorum, zira yazmadan evvel bizzat Cumhurbaşkanı’nın etrafını kolaçan edip işin aslını öğrendim. Hülasa, yok böyle bir durum! Söz konusu dahi değil!

İkinci husus ise şu: Türel’e yapılan haksız saldırılar. Üzüldüm. Çünkü onun bunu hak ettiğini düşünmüyorum. Son derece medeni ve samimi bir insan Menderes Türel ve aslında söyledikleriyle tam da kendisine yakışan bir tutum sergiledi. “Bu konuya girmeyelim lütfen” deyip pas da geçebilirdi. Ama yapmadı. Uzun sohbetimizin tamamını yazamadım takdir edersiniz ki ama sohbet boyunca şuna emin oldum, gerçekten de yarın bir gün istifası istense Türel o koltukta bir saniye bile oturacak bir kişi değil! Çünkü nerede olduğunun, nasıl bir partide siyaset yaptığının bilincinde: “Beni Antalya halkının tercihine sunan Genel Başkan’ım ve partimin yetkili kurullarıdır. Eğer ben bu tercihe layık olamamışsam, yani onları zora düşürecek bir performans koymuşsam, istifa etmemi istemeleri de gayet doğal bir durumdur! Ha direnmek de mümkün tabii. İtiraz etmek de mümkün ama ben o tıynette bir insan değilim. İstenmediğim bir yerde, yetkide asla ve katiyen durmam!”

"Bizce istifa yok"

Bu arada bir konuya değinip öyle bitireyim yazımın bu bölümünü. Bazıları Türel’le birlikte 7 büyükşehir belediye başkanının daha istifasının istendiğini yönünde iddialar ortaya attı. Ben de bu iddiaların peşine düştüm. Çok yere, çok kişiye sordum ama size en güvendiğim kaynağımdan aldıklarımı aktarmak istiyorum. Diyor ki o kaynağım: “Büyükşehirlerle ilgili yeni istifaların isteneceğini sanmıyorum. Öyle bir niyet olsaydı şimdiye kadar çoktan ortaya dökülmüştü açık açık. Bizce yok! Olmaması da gerekiyor. Çünkü herkes gibi Sayın Cumhurbaşkanı da istifalar sebebiyle kamuoyunda oluşan algının partiye epeyce zarar verdiğinin farkında ve bundan dolayı da mutsuz. Hal böyleyken, yeni istifaları gündeme taşıyıp kamuoyunda yeni tartışmalara müsaade ederek yeni zarar kapılarının açılmasına izin vermez! O yüzden söz konusu iddiaların doğru olmadığını düşünüyor ve dahası buna inanmak istiyoruz...”