BBP lideri Destici, erken seçim için tarih verdi!

BBP lideri Destici, erken seçim için tarih verdi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici erken yerel seçim çağrısında bulunarak, 'Martta kış şartları oluyor, seçim büyük zorluklara sahne oluyor. Onun için yerel seçimlerin önümüzdeki sonbaharda, ekim sonu gibi yapılmasının hem milletimiz açısından hem seçimin sıhhati açısından daha doğru olduğuna inanıyorum' dedi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , TBMM'de kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meclisin daha güçlü ve itibarlı hale geldiğini aktaran Destici, 1980 darbesinden sonra en yüksek temsil imkanının yakalandığını ileri sürdü.

"Meclise Destici girmedi, BBP girdi"

Destici, 25 yıllık bir siyasi parti olduklarına işaret ederek, kurucu liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ve şükranla andığını söyledi.

Destici, Yazıcıoğlu'nun ölümünden 9 yıl sonra BBP'nin Mecliste temsil imkanını yakaladığını anımsatarak "Bugün Meclise Mustafa Destici girmedi, BBP girdi. BBP temsil ediliyor Mecliste. İşim zor, yüküm ağır. Bunun farkındayım. Hem camiamıza karşı, Alperen kardeşlerimize, milletimize karşı büyük sorumluluğum var." diye konuştu.

Ne zaman BBP'ye geçeceğinin sorulması üzerine Destici, BBP Genel Başkanı ve BBP Ankara Milletvekili olduğunu, şu an itibarıyla BBP'nin TBMM'de temsil edilmeye başladığını kaydetti.

Erken seçim çağrısı

Destici, erken yerel seçimlere ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine, şunları kaydetti:

"Yerel seçimlerin erkene alınmasını 2009'dan beri savunuyoruz. Bugüne kadar çoktan alınması gerekiyordu ama maalesef geçmiş dönemlerdeki Meclis, bu anlamda irade ortaya koymadı. Bizce alınabilir, alınması çok doğrudur. Çünkü martta kış şartları oluyor, seçim büyük zorluklara sahne oluyor. Onun için yerel seçimlerin önümüzdeki sonbaharda, ekim sonu gibi yapılmasının hem milletimiz açısından hem seçimin sıhhati açısından daha doğru olduğuna inanıyorum. Hem de Türk milletimiz, 24 Haziran seçimlerinde bir irade koydu, bunun yansımasını da yerel seçimlerde göreceğimize inanıyorum."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ İÇİN BAHÇELİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

Destici'nin çağrısı, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınması için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrıyı hatırlattı. Bahçeli, 17 Nisan'da TBMM'de düzenlenen partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısında bulunup 26 Ağustos'u önermişti. Çağrı üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi. Yapılan görüşme sonucunda 24 Haziran tarihinde karar kılındı.