Bedelli askerlikte celp bilgileri belli oldu!

Bedelli askerlikte celp bilgileri belli oldu!

Bedelli askerlikte 2. celp bilgileri yani askerlik yerleri açıklandı. 6 Ekim olarak belirlenen bedelli askerlik celp açıklaması bu sabah geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı askerlik yerleri e-Devlet kapısından öğrenilebiliyor. Vatandaşların e-Devlet'e üye olması gerekiyor. TC kimlik numarası ve şifre ile nerede askerlik yapacağınızı öğrenebilirsiniz. İşte e-Devlet bedelli askerlik sorgulama ekranı...

Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik yapacaklar için üç celp dönemi belirledi. Bugün ikinci celp bilgileri yayınlandı. Milli Savunma Bakanlığı’dan yapılan açıklamaya göre “Bedelli askerlik için 474 bin 955 kişi başvurdu, başvurusunu tamamlayan yükümlü sayısı ise 125 bin 344 oldu.”  Silah altına alınacak bu askerlerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları e-Devlet üzerinden ilan edildi. Aşağıdaki linkten bedelli askerlik yeri sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

ÜÇÜNCÜ CELP DÖNEMİ NE ZAMAN?

İkinci dönem temel askerlik eğitimi 6 Ekim, üçüncü dönem temel askerlik eğitimi ise 27 Ekim'de başlayacak. Bu dönemde birliklerine teslim olacak yükümlüler ise 6 Eylül ve 27 Eylül günlerinde belli olacak. Bedelli Askerlik başvurusunu henüz tamamlamayanlar için celp planlaması ayrıca yapılacak. Bu planlama 3 Kasım'dan sonra duyurulacak.

E-DEVLET BEDELLİ ASKERLİK YERİ SORGULAMA EKRANI