Bekir Bozdağ'dan açıklama: Tek tip kıyafet için KHK geliyor

Bekir Bozdağ'dan açıklama: Tek tip kıyafet için KHK geliyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Bekir Bozdağ, tek tip kıyafet çalışmalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK’ya konulacağını ifade etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak kanun hükmünde kararname çıkarabilir, anayasamıza göre. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için kanun hükmüne kararname çıkarılamamıştı. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı ve bundan sonra çıkacak kanun hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir.”

“ÖSYM’NİN YAPTIĞI HATADIR”

Hükümet Sözcüsü “ÖSYM’nin yaptığı büyük bir hatadır. Çünkü üniversite sınavına giren gençlerimizin tamamı hayallerinigerçekleştirmek için ter döküyorlar, emek veriyorlar ve oranın işlemlerini doğru, objektif, güvenli bir şekilde yapacağına inanıyorlar. Onun için de ÖSYM, birgüven adresidir, hep böyle olmuştur ama zaman zaman böyle olaylar olduğunda da ÖSYM elbette yıpranmaktadır. Bu hadisede de gördüğümüz kadarıyla çok açık, net bir hata vardır.”

AOÇ ARAZİSİNİN BELLİ BÖLÜMÜNÜN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNE SATILDIĞI İDDİASI: “YALAN HABER!”

Bozdağ, “Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bir bölümünün ABD Büyükelçiliği’ne satıldığı” yönünde iddialara ilişkin ise “Bu haber bayat bir haberdir. Bu konu 2013 yılından beri ara ara Türkiye'nin gündemine getiriliyor. İhtiyaç duydukça hassasiyetleri kaşımak için bazı çevreler bunları sürekli gündeme taşımaktadır. İşin aslı şudur: bu arsanın konum olarak fiilen AOÇ ile herhangi bir irtibatı yoktur. Atatürk Orman Çiftliği veya Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bitişik sınır bir yer değildir. Burası Çankaya ilçesinde özel mülkiyete konu taşınmaza konu bir yerdir. Halk arasında Çukurambar diye bilinen yerdedir. Haberi yapanlar yalan olduğunu biliyorlar ve bilerek yalan haber yapıyorlar.

Burası 24 Mayıs 1983'te çıkarılan bir kanunla Gazi Üniversitesi'ne verilmiş. Üniversite daha sonra burayı kendi ihtiyacına yönelik başka yerlerde binalar yapılması karşılında TOKİ'ye devrediyor. Daha sonra ABD büyükelçiliğine buranın satışı yapılmıştır. 11 Nisan 2014'te satış yapılıyor. Bir algı operasyonu için yapılmış bir haberdir” ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR…