Bekir Bozdağ'dan ADD'nin 27 Mayıs açıklamasına sert tepki

Bekir Bozdağ'dan ADD'nin 27 Mayıs açıklamasına sert tepki

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 27 Mayıs paylaşımı ile ilgili çok sert açıklama yaptı. Bozdağ, "ADD, darbeci bir zihniyete sahip olduğunu, darbeyi ve darbecileri kutsayarak ortaya koymuştur" dedi

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ "ADD, darbeci bir zihniyete sahip olduğunu, darbeyi ve darbecileri kutsayarak ortaya koymuştur" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yozgat Akdağmadeni ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bozdağ buradaki konuşmasında Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 27 Mayıs'la ilgili paylaşımına sert tepki gösterdi.

Bozdağ konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "ADD, darbeci bir zihniyete sahip olduğunu, darbeyi ve darbecileri kutsayarak ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

ADD'nin sosyal medya hesabından, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı. #27Mayıs’’ şeklinde paylaşım yapılmıştı.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da paylaşım nedeniyle soruşturma başlatacaklarını açıklamıştı.

"ONLARA ŞARTSIZ İNANIYOR"

İnce'nin, FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecine ilişkin iddiaları için de konuşan Bozdağ, "ABD'ye kükreyeceğine Türkiye'ye kükrüyor, ABD'den bilgi, belge veri isteyeceğine, onların dediğine kayıtsız şartsız inanıyor, Türkiye'den bilgi belge istiyor" dedi.