Bekir Bozdağ: PKK ile YPG'yi birbirinden ayırmak imkansızdır

Bekir Bozdağ: PKK ile YPG'yi birbirinden ayırmak imkansızdır

ABD Savunma Bakanı James Mattis'in 'PKK' ve 'YPG' açıklamasına değinen Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'ABD’nin yaklaşımı son derece absürt' şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüşen ABD Savunma Bakanı James Mattis'in açıklamasına değinen Bozdağ, şunları söyledi:

PKK ile YPG'yi birbirinden ayırmak imkansızdır. Şimdi diyorlar ki PKK ile YPG'yi birbirine vurdurabiliriz. Bu akla uymayan bölgenin gerçekleri ile de uyuşmayan bir durum. Belli ki ABD yönetimi PKK, PYD ve YPG konusunda Türkiye'nin baaktığı bakış açısına sahip değil. Onların PKK'nın YPG olduğunu en az bizim kadar bildiklerini çok iyi biliyoruz.

Onların yanıldığı şey söyledikleri söze yani bu absürt yaklaşıma Türkiye'nin sıcak bakacağını düşünüp bunu Türkiye'nin savunma bakanının yüzüne söylemesine şaşırıyorum. Biz  bunlar PKK'dır ve PKK'nın yönettiği örgütlerdir  diyoruz. Madem bu PYD/YPG elinizde çekin bunları Münbiç'ten Afrin'den bitsin bu iş bunu yapın ama onu da yapmıyorlar.

Biz 910 km'lik yanı başında terör saldırısı ve tehdit altında olan biziz. Bunların bizimle ve bizim de bunlarla mücadelemiz ortada. Biz öyle değildir böyledir laflarıyla bu gerçeği yok edemeyiz. Bizi ikna etmekten, olan gerçeği başka türlü görmemizi istemelerinden vazgeçmeleri lazım. Bizim iknaya ihtiyacımız yok. Artık ortada gerçek. Güneşe artık başka isim vermenin anlamı yok. Güneş güneştir. Bizi anlamaları gerekir. Türkiye'nin bu konudaki kararlılığının bir blöf olmadığını herhangi bir hesap sonucu olmadığını da görmeleri lazım.