Belçika'ya giden Katalan lideri Fehriye Erdal'ın avukatı savunacak

Belçika'ya giden Katalan lideri Fehriye Erdal'ın avukatı savunacak

Belçika'ya giden Katalonya lideri Carles Puigdemont'un Sabancı suikasti faili Fehriye Erdal'ın eski avukatı Paul Bekaert'i avukatı olarak atadığı öğrenildi.

Belçikalı avukat Paul Bekaert, eski Katalan lideri Carles Puigdemont'un kendisini avukatı olarak atadığını duyurdu. Belçika resmi haber ajansı Belga'ya konuşan Bekaert, gün içinde Puigdemont'la görüştüğünü belirterek, "Puigdemont Belçika'da" açıklamasını yaptı.

Puigdemont'un Belçika'ya iltica başvurusunda bulunup bulunmayacağı konusunda yorum yapmayan Bekaert, eski Katalan liderin avukatlığını yapacağını açıkladı. Bekaert, "Puigdemont İspanya’dan kaçmadı. Puigdemont şu anda sadece Brüksel’e gelen bir Avrupa Birliği vatandaşı. Avrupa’nın başkentine gelmesinde belki siyasi nedenler olabilir ancak diplomatik bir olaydan söz etmek için henüz erken. Fakat İspanya’nın temel bir sorun işgal ettiğinden söz edebilirim" dedi.

Bekaert'in avukatlık geçmişi

Belçika'nın tanınmış avukatlarından Bekaert, bugüne kadar üstlendiği davalarla da dikkat çekiyor. 2016'da davadan geri çekilene kadar uzun yıllar Sabancı suikasti faili DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ın avukatlığını yapmıştı 'ETA'nın avukatı' olarak da tanınan Bekaert, ETA mensubu olduğu iddia edilen ve Belçika tarafından İspanya'ya iade edilmeyen Natividad Jauregui adlı kişinin de avukatlığını üstlenmişti.