Belediye Başkan Vekili FETÖ'cü çıktı!

Belediye Başkan Vekili FETÖ'cü çıktı!

Ardahan ve Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 zanlıdan adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kuzeyanadolugazetesi'nin haberine göre, tutuklananlar arasında AKP eski Merkezi İlçe Başkanı F. G.  AKP Belediye Meclis üyesi, Belediye Başkan Vekili  İ.Ö. ve Ardahanlı esnaflardan ARSİAD Yöneticileri olan L.Ö, E.S, T.Y ve M.E. bulunuyor. 

Geçen hafta düzenlenen operasyonda örgütün sözde "Ardahan il sivil yapılanması"nda yer aldıkları iddiasıyla 12 şüpheli yakalanmış, zanlılardan biri engelli olması nedeniyle ifadesinin ardından savcılık talimatıyla salıverilmişti. 

TAHLİYE EDİLENLERE TUTUKLAMA ÇIKTI!

Ardahan’da FETÖ davasında geçtiğimiz gün tahliye edilen 7 kişiden 4'ü hakkında tutuklama kararı çıktı. Mahkeme sanıklardan  G. Ç,  E. K, ve A. K, hakkında yakalamaya yönelik tutuklama kararı çıkarılıken, Y.T.'nin sağlık sorunları nedeniyle serbest kaldığı öğrenildi.
Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin il yapılanmasında yer aldıkları belirtilen ve aralarında "örgütün il imamı" olan firari sanık S. İ, mütevelli heyeti üyeleri, il ablaları, üniversite ve öğrenci yurtlarının da bulunduğu çeşitli kurumlardan sorumlu örgüt mensuplarından oluşan 18'si tutuklu, 8'i tutuksuz, 13'ü firari olmak üzere 39 kişi "sanık" sıfatıyla yer alıyor. Sanıkların "silahlı terör örgütü yöneticisi" oldukları gerekçesiyle 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istenmişti.