Belediye başkanlarını aslında üyeler zorluyor

Belediye başkanlarını aslında üyeler zorluyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, devam eden mahalle delege seçimlerinde yönetim kurulunda değerlendirilen ve karar bağlanan bazı sonuçlar için açıklamalarda bulundu.

Özgür TUĞRUL-YURT

Çiğli’nin Ataşehir ve Atatürk, Karabağlar’ın Sarıyer ile Bahar, Buca’nın Yiğitler ve Bornova’nın Tuna mahallelerindeki itirazlar hakkında bilgi verdi. Güven ayrıca belediye başkanlarının örgütün sürecine müdahale etmesinin kamuoyunda çokça tartışılmasını da değerlendirdi.

Güven, “Çiğli’de Ataşehir ile Atatürk mahallesi seçimleri iptal edilmişti. Seçimlerin ne zaman yapılacağı konuşuldu. Bu iki mahallede seçimler 8 Ekim’de yapılacak. Standardı, fiziki koşulları ve yapılış şekli parti içi gibi olmayacak. Daha yüksek bir standardı olacak. YSK’nın yaptırdığı seçimler statüsünde olacak. Daha titiz olacak. O kuralları uygulayacağız. Hazirun cetveli, kimlikler, süre gibi her şeyin kurallarına uyacağız. Oy kullanma kabinleri sandıkları şeffaf olacak. Güvenlik koşulları, oy kullanma koşulları YSK seçim statüsüne uygun yapılacak. Herhangi bir tartışmaya yer açmayacağız. Seçimler o gün orada bitecek. Sonuçları orada resmileştireceğiz. O iki mahallenin seçiminin tutanaklar tutulduktan sonra itiraz koşulları olmayacak. İlan edilen sonuçlar kesin sonuçlar olacak” dedi.

BUCA, BORNOVA VE KARABAĞLAR RAPORU!

2 oyla ilçe yönetimi destekli listenin kazandığı Buca’nın Yiğitler Mahallesi’ne gelen itirazların da masaya yatırıldığını ifade eden Güven, “Yiğitler için iptal dilekçesi verilmişti. Talepler incelendi. Uygun görülmedi. İlçenin kararı uygundur dedik. Seçim geçerlidir dedik” diye konuştu.

Bornova’da park alanında gerçekleşen Tuna Mahallesi hakkında da konuşan Güven, “Tuna’nın iddialarını da uygun bulmadık. Yapılan seçimin geçerliliğini karara bağladık” dedi.

Güven, “Karabağlar’da Sarıyer’de sonuçlar geldiği gibi geçerli. Zaten bunu bir önceki il yönetim kurulu toplantısında Bahar Mahallesi ile birlikte karara bağlamıştık. Fakat Sarıyer’deki disiplin konularını konuşmadık. Bu sürede gelenleri masaya yatırdık” açıklamasını yaptı.

ATAŞEHİR’E DOĞRUDAN MÜDAHİL OLACAĞIZ

Çiğli Ataşehir’de sıkı önlemlerin alınacağını ifade eden Güven, iptal edilen seçimlerde il ve ilçe yöneticilerinin sandık başına verdiği mesaiyle ilgili, “Orada biraz ilçe yönetimi yeteri kadar inisiyatifte bulunmadı. Zafiyet yaşadı. Bizim görevimiz izleme denetleme göreviydi. Yarın bir itiraz olursa değerlendirme amaçlı oradaydık. Ama şimdi iptal noktasına gidince iş orada aktif bulunacağız. Orada seçimlerin standardının çok düşük olması, gevşek davranılması, gerçekten sorumlu olması gereken yöneticilerin sandık başında bulunmaması, sistemleri kontrol edemeyişleri, zafiyet doğurdu. Ölüye oy kullandırıldı, kimliksiz üye oy kullandı gibi iddialar baştan doğruyu yaparsanız oluşmaz. Bunlara meydan vermemek için olayın doğrudan müdahil tarafında olacağız. İlçeden de görevli olacak bizden de olacak. Hatta ben de direk olarak o işle ilgileneceğim” dedi.

GENEL BAŞKAN ‘NASIL GİDİYOR?’ DİYE SORDU!

Manisa’daki üzüm çalıştayı ve mitingine katılmak için İzmir’den geçen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla Adnan Menderes Havalimanı’nda sohbet fırsatı bulduğunu ifade eden Güven, “Genel başkan ‘Nasıl gidiyor?’ diye sordu. Ben de kısacık özetledim. 15 Ekim’e kadar bu sürecin devam edeceğini ve önemli bir kesimin tamamlandığını söyledim.  Sağlıklı bir süreç için çalıştığımı ifade ettim” dedi.  

BELEDİYE BAŞKANLARINI ASLINDA ÜYELER ZORLUYOR!

Güven ayrıca, belediye başkanlarının örgütün seçimlerine müdahale etmesi konusunun çokça tartışılmasını da değerlendirdi. Güven, belediye başkanlarına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yöneltilen, ‘Örgütün seçimine karışmayın’ talimatına rağmen mahalle delegasyonlarının oluştuğu süreçte en çok tartışılan konunun bu olması hakkında, “Belediye başkanlarımızın aslında büyük çoğunluğu aktif taraf olmuyorlar. Genel başkan talimatlarını çok ihlal eden yok. Ufak tefek şeyler oluyor. Belediye başkanlarını aslında üyeler zorluyorlar. Alana çekmeye çalışıyorlar. Belediye başkanları aslında alanda değiller. Oraya girmek istemiyorlar. Bir şekilde üyeler onları karıştırıyor. Belediye başkanlarının titiz davrandıklarını görüyorum. Karışıyor denilenler de üyelerimizin iletişime geçerek seçimlere sokmak istedikleridir” ifadelerini kullandı.