Putin'den Erdoğan'a övgü dolu sözler

Putin'den Erdoğan'a övgü dolu sözler

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamburg'daki ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. İkili görüşmeden sonra taraflar olumlu açıklamalar yaptı.

Almanya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geldi.

'BÜYÜK ÖLÇÜDE SİZİN DURUŞUNUZ SAYESİNDE SURİYE'DEKİ DURUMU DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN OLDU'

Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Putin, Erdoğan'a hitaben, "Sayın Cumhurbaşkanı, büyük ölçüde sizin duruşunuz sayesinde, Suriye'deki durumu iyiye doğru değiştirmek mümkün oldu. Bu süre içinde terörist oluşumlara büyük darbe indirildi ve çözüm süreci ciddi biçimde ilerledi" ifadelerini kullandı. Putin ayrıca, "Sizin ve tüm meslektaşlarınızın duruşunu, müzakere sürecindeki tüm partnerlerimizin duruşunu takdir ediyoruz" dedi.

Rusya-Türkiye ilişkilerine ilişkin olarak da "İkili ilişkilerimizin tam kapsamlı gelişimi, ilgimizi çeken bazı sorunların çözümü için son zamanlarda birçok şey yapıldı" diten Putin, görüşme kapsamında, ikili ilişkileri tüm yelpazede ele almayı teklif etti.

ERDOĞAN: Beklentiler yüksek,

Erdoğan ise sözlerine "Her şeyden önce çok farklı bir G20 Zirvesi toplantısı yaşıyoruz" diyerek başladı.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin bölgede sağladığı olumlu sonuçlara işaret eden Erdoğan, "Gerçekten inanıyorum ki bölge halkında, dünyaya da örnek teşkil edecek şekilde… Beklentiler yüksek, tabii özellikle aramızdaki bu ilişkilerin ikili ilişkilerle de güçlendirilmiş olması hakikaten her iki ülke halkına da örnek olarak fayda sağlıyor" ifadesini kullandı.