Berberoğlu eylem planını açıklıyor

Berberoğlu eylem planını açıklıyor

CHP'nin tutuklu İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu eylem planını ve kararını bugün açıklıyor. 

CHP'nin tutuklu İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'Dokunulmazlık nedeniyle davanın durdurulması' talebi Yargıtay tarafından reddedildi. Berberoğlu Yargıtay'ın kararı ile ilgili Maltepe Cezaevi'nden açıklama yaptı.

'AİLEM VE PARTİMDEN BAĞIMSIZ KARAR VERMEM KARARLARI...'

Berberoğlu yaptığı açıklamanın sonunda, "İşte bu anlayışla bugüne kadar uğradığım ve gelecekte uğramam çok muhtemel yeni hukuksuzluklara karşı, kaçınılmaz olarak ailem ve partimden bağımsız vermem gereken kararları çok yakında kamuoyu ile paylaşacağımı saygıyla duyuruyorum" ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMASI ÇARPITILDI, AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

Berberoğlu'nun açıklamasının son kısmı bazı yayın organları tarafından çarpıtıldı. Bunun üzerine Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün, “Enis Berberoğlu’nun açıklamasının komplo teorilerine kurban gitmemesini istiyoruz. Berberoğlu tarafından yapılan açıklamada yaşadığı hukuksuzluklardan ailesi ve CHP’nin zarar görmesinin istenmediği vurgulanmaktadır” diye açıklama yaptı.

EYLEM PLANINI AÇIKLAYACAK

Yurt gazetesinin edindiği bilgiye göre; Berberoğlu eylem planını ve kararını bugün kamuoyu ile paylaşacak. Yurt WEB konu ile ilgili tüm ayrıntıları anlık olarak duyuracak.

'HAK-HUKUK-ADALET KURBANI OLMAM İSTENİYORSA; VATAN SAĞ OLSUN'

İşte Berberoğlu'nun dün yaptığı açıklamanın tamamı:

Yargıtay kararını şaşkınlıktan çok kendim ve hukuk adına üzüntüyle karşıladım. Eğer bu kararla bu ülke ve milletin demokrasi, özgürlük ve hukuk mücadelesinde benim hak-hukuk-adalet kurbanı ilan edilmem isteniyorsa, “Vatan Sağ olsun” diyerek tereddütsüz kabul ediyorum. Ama artık hukuk ayıbı ayak oyunlarıyla canlı cenazeye dönüşmek istemiyorum. Aileme, partime, sevenlerime dönük ahlaksız şantaja katlanamıyorum. Yeni siyasi kumpaslara malzeme edilmeyi reddediyorum.

Ve bu konuda ne yapmak istediğimi çok basit bir örnekle anlatmak niyetindeyim. Kişi ile hukuk ilişkisi, ağaç ve ormana benzer. Bazen ormanda yangın çıkar, tüm ağaçlar kül olur.

Ne var ki kimi zaman yaşlı bir kuru ağaç, orman yanmasın diye alev alacağı yıldırımı beklemeden tek başına ayakta ölmesini bilir. O ağaç belki kurur gider ama çürümeden ayakta can verir.

Ben her zaman ormana kıyan balta sapı olmaktansa, orman için ayakta ölen o tek ağaca özendim ve örnek aldım.

İşte bu anlayışla bugüne kadar uğradığım ve gelecekte uğramam çok muhtemel yeni hukuksuzluklara karşı, kaçınılmaz olarak ailem ve partimden bağımsız vermem gereken kararları çok yakında kamuoyu ile paylaşacağımı saygıyla duyuruyorum.

Enis Berberoğlu

Anayasası çalınmış MİLLETVEKİLİ !