"Berberoğlu içerideyken Zarrab gibi pislikler dışarıdaysa, kimseye anlatamazsınız"

"Berberoğlu içerideyken Zarrab gibi pislikler dışarıdaysa, kimseye anlatamazsınız"

MİT TIR'ları davası kapsamında 14 Haziran'da tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki karar bozulmuşken, "ömür boyu hapis cezası" istenmesine tepki gösterildi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, MİT TIR'ları davası kapsamında 14 Haziran'da tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında "ömür boyu hapis cezası" istenmesine tepki gösterdi. Özkök, "Hakkındaki karar bozulmuş Enis Berberoğlu hâlâ içeride yatarken, Zarrab gibi bir pislik elini kolunu sallayarak yurtdışına gidebiliyorsa 'kumpas' kelimesinin gerçek manasını o insanların kafasına sokabilmek çok zor olacaktır" ifadesini kullandı.

Ertuğrul Özkök, "Enis içerideyken rüşvetçi dışarıdaysa kumpası kimseye anlatamayız" başlığıyla yayımlanan yazısında, “Biz ne yanlış yaptık da hem Erdoğan’ın, hem Türkiye’nin yıldızı birden söndü. Ben cevabımı vereyim. Hakkındaki karar bozulmuş Enis Berberoğlu hâlâ içeride yatarken, Zarrab gibi bir pislik elini kolunu sallayarak yurtdışına gidebiliyorsa, yargımız, demokrasimiz bu haldeyse, kumpas kelimesinin gerçek manasını o insanların kafasına sokabilmek çok zor olacaktır. Yani Zarrab gibi pespaye bir karakterin kim olduğunu bile dünyaya anlatamıyorsak, dönüp kendimize bakma zamanı gelmiştir” dedi.