Berberoğlu için komisyon kuruldu

Berberoğlu için komisyon kuruldu

CHP, Berberoğlu'nun yargılanma sürecini kurumsal olarak takip edecek.

CHP, tutuklu  İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun davasını mercek altına aldı. Hukukçu ve gazetecilerden oluşan vekil heyeti, davaya ilişkin süreci yakından takip edecek. 

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın koordine edeceği "Berberoğlu Davasını İzleme Komisyonu"nda Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, GAziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve CHP YDK Üyesi Turan Aydoğan yer alacak. 

BERBEROĞLU'NU VE TUTUKLU GAZETECİLERİ ZİYARET ETTİLER 

Öte yandan, CHP Milletvekilleri Tufan Köse, Engin Özkoç, Uğur Bayraktutan ve Barış Yarkadaş, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret etti. Köse ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Berberoğlu'nun sağlığı ve morali yerinde. Cezaevinde herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Tek kaygısı Türkiye'nin gidişatı" dedi.  

CUMHURİYET VE SÖZCÜ ÇALIŞANLARINI DA ZİYARET ETTİLER 

CHP'li vekiller, Berberoğlu'nun ardından Silivri Cezaevi'ndeki Cumhuriyet Gazetesi çalışanları Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Kadri Gürsel ile Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu'yu da ziyaret ettiler. 

CHP'li vekiller, tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istediler. Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un iddianamelerinin bir an önce hazırlanması gerektiğini belirten CHP'li vekiller, "İddianame için hala ne bekleniyor? 68 gün geçti; iddianame ortada yok" ifadesini kullandılar.​