Beykoz yağması... Belediyeden ihalesiz eşe dosta rant!

Beykoz yağması... Belediyeden ihalesiz eşe dosta rant!

Remzi Gür’e kafe, Albayrak’ın vakfına okullar zinciri, Bilal Erdoğan’ın vakfına mesire yeri eski müsteşara özel imar izinleri veren Beykoz Belediyesi, kamu zararına yol açmanın yanında SİT alanlarını imara açarak suç işledi.

Orman alanları ile kaplı ve birçok yeri yapılaşmaya kapalı olan Beykoz’daki araziler eski Başkan Yücel Çelikbilek döneminde Erdoğan’ın ailesi ve yakınlarına ya tahsis edildi ya da imar planlarına aykırı bir şekilde yapılaşmaya açıldı. Remzi Gür’ün I. derece sit alanında yaptığı ve hakkında yıkım kararı bulunan “kafe”sini yıkmak şöyle dursun bir de imar barışından yararlandırılırken II. derecede sit ve orman içi dinlenme alanında kalan Dereseki mevkiinde Berat Albayrak’ın vakfına bağlı NUN Okulları’nın devasa kampus yapmasına izin verildi. Danıştay’ın planları iptal kararına rağmen NUN Okulları’nın inşaatı durdurulmadı ve her yıl genişleyerek büyüdü. 

Kavacık’ta 2007 yılında Beykoz Belediyesi’ne ait arazi kat karşılığı ihaleye çıkarıldı. İhaleyi o sırada kamu bürokratı olan ve bir kamu hastanesinde başhekimlik yapan Dr. Eyüp Gümüş kazanıyor. Bürokrat olan birinin nasıl ticari bir işe giriştiği sorgulanmadan belediye arazisini alan Eyüp Gümüş, dört kat karşılığında Medistate hastanesini inşa etti. Hastanenin açılışını da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Hastaneyi yapan Eyüp Gümüş birden Sağlık Bakanlığı’na müsteşar oluverdi. Erdoğan ailesinin sağlık sorunları için gittiği tek adres olan Medipol Hastanesi’ne de Kavacık’ta üniversite ve hastane binası için özel imar verildi.

Damat Bey’in vakfı Beykoz’da faaliyet gösterirken Bilal Erdoğan’ın Vakfı mahrum bırakılırsa ayıp olurdu doğrusu. Beykoz Belediyesi tarafından halka dinlenme tesisi yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait Beykoz Alibahadır C Tipi Mesire Yeri 29 yıllığına 12 Mayıs 2014 tarihinde belediye tarafından kiralanıyor. İhaleye dahi çıkarılmadan alanda 2 kır kahvesi, 2 kır lokantası, 1 adet büfe ve 10 adet de yöresel satış standı yaptırıldıktan sonra tesislerin kullanım hakkı Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfı’na tahsis ediliyor.