Bilal Erdoğan'ın vakfından 8 Mart'a karşı protesto

Bilal Erdoğan'ın vakfından 8 Mart'a karşı protesto

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan oğlu Bilal Erdoğan'ın başında olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Taksim’de düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü’ne tepki gösteren açıklamalarda bulundu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri Diyarbakır’da Ulu Cami’de bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Taksim’de düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü’ne tepki gösterdi.

TÜGVA Diyarbakır Kadın ve Aile Koordinatör Yardımcısı Seher Şenyüz, açıklamasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ezanın protesto edildiğini öne sürdü.

Şenyüz, “Ezan, inananlara kula kulluk etmeye yeltenmeyi aklının ucundan dahi geçirmeden evvel devreye girerek haklı oldukları takdirde onlara tüm dünyayı karşılarına alacak gücü bahşeden çağrıdır.” dedi.

'BİRKAÇ KENDİNİ BİLMEZ, TÜREDİ TİP'

Yaşananların kabul edilemeyeceğini söyleyen Şenyüz, şunları kaydetti:

“Birkaç kendini bilmez türedi tipin bu toprakların mayası olan ezanı protesto etmesi, ister istemez hafızalarımızda, küçük olmasına rağmen mide bulandıran sinek misalini hatırlatmıştır. Şimdilik kavlen uyarmakla yetinmek durumunda olduğumuz hatta çoğu zaman görmezden geldiğimiz, bu ülkenin mayasından zerre nasiplenmemiş bu sineklerin mukaddesatımız mevzu bahis olduğunda, karşısında bu mukaddesatın yılmaz bekçileri olan Türkiye Gençlik Vakfı kadrolarını bulacağını şüphesiz bilmelerini isteriz.”

NE OLMUŞTU?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul İstiklal Caddesi’nde yapılan Feminist Gece Yürüyüşü sonrası ezan provokasyonu başlatılmıştı. Yürüyüş sırasında bir mescidin üzerinden çekilen görüntüler, kadınların ezanı protesto ettiği şeklinde servis edilmişti. AKP’li medya organları ile siyasiler de servis edilen görüntüleri ‘ezana saygısızlık’ propagandasıyla seçim çalışmasına dahil etmişti.