Bingöl'de çatışma: 1'i şehit 2 asker yaralı

Bingöl'de çatışma: 1'i şehit 2 asker yaralı

Bingöl’de güvenlik güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmada 2 asker yaralandı

Bingöl Genç'te PKK ile çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Helikopterle çok sayıda jandarma özel harekat timinin sevk edildiği bölgede hava destekli operasyon başlatıldı Genç İlçesi Yeniyazı mevkiindeki kırsal alanda tespit edilen bir grup PKK'li etkisiz hale getirilmesi amacıyla gündüz başlayan operasyon sırasında akşam saatlerinde PKK'lilerle sıcak temas sağlandı. PKK tarafından açılan ilk ateşle birlikte 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Bingöl’e getirildi. Yaralı asker, burada tedavi altına alınırken, şehit uzman çavuşun naaşı ise hastane morguna kaldırıldı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Karanlıktan faydalanarak ormanlık alana doğru kaçan PKK2liler etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor. Operasyon bölgesine helikopterle çok sayıda jandarma özel harekat timinin sevk edildiği öğrenildi.  

BİNGÖL ŞEHİDİNİN ATEŞİ BURSA'YA DÜŞTÜ

Bingöl'ün Genç İlçesi Yeniyazı mevkiindeki akşam saatlerinde PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in acı haberi İnegöl İlçesine bağlı Kurşunlu mahallesinde oturan ailesine ulaştı. İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İlçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Bayram Çelikoğlu tarafından verilen acı haber nedeniyle anne Şekernaz ve baba İsmail Gençer sinir krizi geçiridi. Acı haber üzerine yakınları taziyeye gelen Gençer ailesinin oturduğu eve Türk Bayrağı asıldı.

7 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapan şehit Hüseyin Gençer'in, 2 yıl önce Nurgül Gençer ile evlendiği ve bir erkek babası olduğu öğrenildi. Şehit eşi Nurgül Gençer'e acı haber, tatil için gittiği Eskişehir'deki ailesinin yanında verildi. Şehit Gençer'in yarın ikindi vakti İnegöl ilçesinde toprağa verileceği belirtildi.