Bir aydır gündemi işgal ediyor: Gökçek’in yılan hikayesi

Bir aydır gündemi işgal ediyor: Gökçek’in yılan hikayesi

Türkiye’nin bütün önemli gündem maddelerinin önüne geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceği haberi, 24 Eylül günü medyaya düştü. Gökçek’le birlikte istifaları istenen 6 belediye başkanından 3’ü gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sonucuna katlanırlar” sözüne rağmen 3 başkan makamlarında oturuyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir aya yaklaşan istifa süreci, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinin önüne geçti. İstanbul’da 21 Eylül günü Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından Ankara (Melih Gökçek), Bursa (Recep Altepe), Balıkesir (Ahmet Edip Uğur), Uşak (Nurullah Cahan), Niğde (Faruk Akdoğan) ve Nevşehir Belediye Başkanları (Hasan Ünver) de listeye girdi.

Şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti. İstifa edecekler listesinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bulunuyor.

Türkiye son bir aydır başta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere diğer iki ismin istifasına kilitlendi. Ancak gitti, gidiyor kulislerine ve Erdoğan’ın açık imasına rağmen halen istifa haberi gelmedi.

İşte son bir ayın hikayesi:

21 Eylül Perşembe- Topbaş’ın yetkisi budandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın, tekrar görüşülmek üzere meclise iade ederek veto ettiği 5 imar değişikliği dosyası, İBB Meclisi'nde kabul edildi. Yani Topbaş’ın yetkisi ilk kez budandı.

22 Eylül- Topbaş istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane merkez binasında yaptığı basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı. Kararını İBB’de düzenlediği basın toplantısında duyuran Topbaş, istifasının nedenini ise açıklamadı. Topbaş’ın istifasının ardından kulislerde “İstifalar artacak. Çok sayıda AKP’li belediye başkanı görevini bırakacak” cümleleri duyulmaya başlandı.

24 Eylül: Gökçek istifa edecek

Kulislerde Gökçek ile ilgili istifa söylentileri ilk kez bu tarihte dillendirilmeye başladı. Gözünü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına diken AKP’liler, “yıl sonu için” beklentiye girdi. Ancak Gökçek’in yaptığı bir açıklama, istifa baskısı olursa direneceği şeklinde yorumlandı.

29 Eylül: Melih Gökçek, apar topar hastaneye kaldırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettirilmesinden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, apar topar hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Kulislerde Topbaş'dan sonra Gökçek'in de istifa ettirileceği konuşuldu. Gökçek’in burun kanaması ve yüksek tansiyon şikayeti bulunduğu kaydedildi.

Aynı gün Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek hakkında "eli kulağında" açıklaması yapıldı.

2 Ekim - Erdoğan, Gökçek dahil 6 belediye başkanının istifasını istedi

Günün flaş iddiasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istedi. İddia Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'a da soruldu. Bozdağ, soruyu geçiştirdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de jet bir açıklama yaptı. Ünver Twitter hesabından takipçilerine seslenerek, Erdoğan'ın istifasını istediği haberini yalanladı.,

Gökçek ayet paylaştı

Bu iddianın ardından gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çevrilirken, Gökçek’in gece saatlerinde paylaştığı “Günün Ayeti” tweeti, akıllara ‘tehdit mi ediyor’ sorusunu getirdi. Gökçek, “Kafirler birbirlerinin dostları ve yardımcılarıdır” paylaşımında bulunurken, Avrupa Kentler Birliği Başkanlığı'nı devrettiğini de duyurdu.

Sakarya’dan ikinci istifa

Damadı geçtiğimiz ay FETÖ’den tutuklanan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de görevinden istifa etti. Keleş istifa açıklamasında, “Düzce’ye ve Düzcelilere hizmet etmek için gece gündüz çalışırken, birileri de beni ve benim üzerimden gönül verdiğim partimi yıpratmak için her türlü yalan, dedikodu ve iftiraları üretmekle meşgul oldular. Bilinmesini isterim ki; şahsıma, aileme, Düzcemiz’e, partimize ve davamıza zarar veren bu çirkin iftira ve karalama kampanyalarını yürütenlerle hem hukuk önünde, hem de mahşer gününde hesaplaşacağım” dedi.

3 Ekim – Erdoğan Gökçek açıklaması yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek’in istifa iddialarıyla ilgili olarak, “Şu an böyle bir şey yok. Olmayacağı anlamına gelmez” dedi.

4 Ekim - Gökçek ilk kez konuştu

Bu arada Melih Gökçek de ilk kez konuştu ve "Şunu söylemek isterim ki, Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak ümmetin her ferdinin görevidir. Çünkü Sayın Erdoğan sadece Türkiye'nin değil ümmetin lideridir. Fitne peşinde olanlar boşa uğraşırlar" dedi.

Oğlu için pazarlık iddiası

Bu arada Melih Gökçek’in istifa etmemek için direndiği, oğlu Osman Gökçek’in siyasi geleceği için parti ile pazarlık yaptığı iddia edildi.

Aynı gün Gökçek’in istifa edeceği tarihin belli olduğu bilgisi kulislere düştü. Gökçek'in, Erdoğan'ın İran'dan dönmesinin hemen ardından istifasını sunacağı iddiası kulisleri hareketlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran’a gitmeden önce Melih Gökçek’e “istifa et” mesajını resmen ilettiği öne sürüldü. Gökçek’in de Erdoğan’ın dönüşü sonrası istifasını sunacağı dillendirildi.

Balıkesir olmaz dedi

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da genel merkezin “istifa et” talebini kabul etmediği, Erdoğan’la görüşmek için randevu talebinde bulunduğu, ancak randevu verilmediği belirtildi.

4 Ekim günü ortaya yeni bir iddia da atıldı. Melih Gökçek'in istifa etmesinin ardından, yerine getirilecek ismin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin olacağı öne sürüldü.

Manidar tweet geldi

Bütün bu toz duman içinde Melih Gökçek, Erdoğan'a 'istifa etmeyeceğinin' sinyalini verdi. Belediyecilik dışında her olayla ilgili Twitter'dan yorumlarda bulunan İ. Melih Gökçek, iddiaların çıktığı günden bu yana belediyecilik faaliyetlerini paylaşmaya başladı. Gökçek tweetinde, "İnşaallah önümüzdeki ay bazı hazırlıklar yapıp, daha kapsamlı bir toplantı yapacağız" ifadelerini kullandı.

5 Ekim: Erdoğan ve Gökçek görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde istifası gündeme olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştü.. Erdoğan ile Gökçek'in arasındaki görüşmenin planlı olmadığı bildirildi.

Gazeteci Abdülkadir Selvi, görüşme sonrasında. "Gökçek'in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum. Bu artık günler veya saatlere bağlı bir olay" yorumunu yaptı.

Gökçek’ten açıklama geldi: Müze projesinin detaylarını anlattım

Gökçek, Saray’da 2 saat süren görüşmenin ardından, resmi sosyal medya hesabından ilk açıklamayı yaptı. Gökçek açıklamasında, "Dün gece sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim... Bu gece görüştük... Sn Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum... Ayrıca büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim...Kamuoyunun bilgisine..." dedi.

6 Ekim - Başbakan Yıldırım, “Dedikodulara göre amel edilmez” dedi

Yıldırım açıklama yaptı: Dedikodu

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek hakkındaki istifa söylentilerine yanıt veren Yıldırım, "Dedikodulara göre amel edilmez." dedi.

Aynı gün AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Melih Gökçek’in istifa iddialarıyla ilgili, “Gökçek’ten istifa talebi söz konusu değildir. Tartışma Melih Bey üzerinden şekillenmemeliydi” ifadelerini kullandı.

8 Ekim - Erdoğan'dan, Melih Gökçek'e yasak!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olası istifasıyla gündemde olan ve Beştepe'de sürpriz bir görüşme gerçekleştirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e Twitter yasağı koyduğunu öne sürdü.

‘Ben oraya geçeyim’ pazarlığı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, saray görüşmesinin en hararetli anında konuyu Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı Berat Albayrak arasındaki uyumsuzluğa getirip, “İsterseniz ben sizi rahatlatayım. Ben oraya geçeyim” dediği, kastettiği yerin ise Binali Yıldırım’ın koltuğu olduğu ileri sürüldü.

9 Ekim - Erdoğan'dan Gökçek'e; Bu işi fazla uzatma

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e istifası için "Bu işi fazla uzatma" dediğini aktardı.

11 Ekim – Savaş şiddetlenecek

Aydınlık yazarı Rıza Zelyut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa söylentileri sonrasında, istifa etmemesiyle ilgili olarak, "Erdoğan-Gökçek maçında ilk raundu Melih Gökçek aldı. AKP lideri Erdoğan, onu Kadir Abi’sine benzetti; başını hemen uzatacağını sandı. Ama Bay Gökçek siyasette Erdoğan’dan daha eskidir. Erdoğan solda sıfır iken o Keçiören Belediye Başkanı olmuştu bile. Çünkü Bizans Oyunları'nı iyi bilir. Bu yüzden de hep belge, bilgi dosyaları oluşturmuştur. Kendinden güçlülerin karşısına arşivi ile çıkar" dedi.

12 Ekim: AKP'den Melih Gökçek’e veto şoku

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in istifa edip etmeyeceği tartışılırken, TBMM Başkanlık Divanı’nın toplantısında Gökçek’in TBMM’ye yapacağını açıkladığı 15 Temmuz anıtına yönelik veto geldi. AKP’li üyelerin anıtın Gökçek tarafından değil, TBMM tarafından yapılacağını vurgulaması dikkat çekti.

13 Ekim: Erdoğan'dan bomba istifa açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sırbistan dönüşü uçakta gazetecilere, Melih Gökçek’le Beştepe’deki görüşmesi ve istifa iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bunları konuştuk. Olay sadece Melih Bey’in şahsında değildir. Bazı arkadaşlarımız bundan rahatsızlık duymamalı. Aksine yönetimimiz böyle bir karar verdiyse, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi o nezaketi gösterir” dedi.

Erdoğan, Melih Gökçek’in açıklamasında yer almayan kısmı da ekledi ve “Bu vesileyle o konulara da, yani sizin ifade ettiğiniz konulara da (görevden ayrılması talebi) girme durumu oldu. Bunları aramızda konuştuk, görüştük” ifadesini kullandı.

Erdoğan, gazetecilerin, “Ankara ve Balıkesir dışında sorunlu başka il var mı?” sorusunu ise tek kelimeyle yanıtladı: Bursa.

Erdoğan’ın başdanışmanı olacak

Aynı gün Ankara kulislerinde, Melih Gökçek’in gelecek ay istifa edeceği ve Erdoğan’ın başdanışmanı olacağı iddiaları dillendirildi.

14 Ekim – Erdoğan neden görevden alamadı sorusu?

‘Kaşını kaldırdığında Başbakan, gözüyle işaret ettiğinde bakanların gittiği Cumhurbaşkanı gücünün doruğundayken’, ‘Hadi git’ dediği Gökçek’in neden üzerine alınmadığı sorusu gündeme getirildi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, “Kaşını kaldırdığında Başbakan gitti. Gözüyle işaret ettiğinde bakanlar gitti. Parmağıyla gösterdiğinde Güneydoğu’da belediyeler görevden alındı. Cumhurbaşkanı gücünün doruğunda” diye yazdıktan sonra Gökçek’in bütün ima ve açık söylemlere rağmen direndiğini kaydetti. Özkök, “Uçakta, üstüne basa basa, ‘Hadi bırak artık’ dedi. Tık yok. Herkes soruyor, Melih Gökçek’in bildiği, güvendiği bir şey mi var ki gitmiyor” görüşünü dile getirdi.

15 Ekim: Erdoğan kararlı ya istifa ya ihraç

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Kadir Topbaş’ı örnek göstererek, görevlerini bırakmalarını istediği belediye başkanlarıyla ilgili muamma sürdü.

Kulislerdeki iddiaya göre, Erdoğan’ın üç belediye başkanıyla ilgili, “istifa edin” talebini açıkça dillendirdiği açıklamaların ardından Gökçek, Yıldırım aracılığıyla bir kez daha Erdoğan’la görüşmek için yeniden harekete geçti. Kulislerde, Erdoğan’ın, “sorunlu” dediği belediye başkanları için geri adım atmayacağı konuşuldu.

İstifa etmezse ihraç

Parti kulislerinde Erdoğan’ın net mesajının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin “direnç” göstermeyeceği, parti yönetiminin “istifa et” talebine direndiği öne sürülen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un ise tavrını değiştirmemesi halinde hakkında “ihraç” sürecinin başlatılacağı konuşuluyor.

16 Ekim – Gökçek bugün gidebilir

Kadir Topbaş gibi sessiz sedasız çekilmeyeceği belli olan Gökçek için Topbaş yönteminin denenmesine karar verildi. Bunu fark eden Gökçek’in istifaya hazırlandığı belirtildi. Yerine gelecek isim için ise ibrenin Veysel Tiryaki’den yana olduğu aktarıldı.

Odasını topladı

Aynı gün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in hem Dikmen’deki başkanlık konutunda hem de belediyedeki makam odasındaki kişisel eşyalarını topladığı bilgisi yansıdı.

17 Ekim - Gökçek Erdoğan’a 'Ne isterseniz ben onu yaparım' demiş

Gökçek, İstanbul’dan dönen Erdoğan’ı havaalanında yakalayarak, ayaküstü görüştü. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara'yı kaybetmeyelim" dediğini aktardı.

Programını iptal etti. İstifa bu gece mi?

Aynı gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara amatör kulüplerine yapılacağı açıklanan yardım programını iptal etti. Melih Gökçek’in bu akşamüzeri istifasını açıklayabileceği AKP’li Belediye Meclis üyeleri tarafından açıklandı.

18 Ekim -  Gitti gidiyor derken vaz mı geçiyor?

Ankara kulisinde bugün, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Zaten istifa edersem de kaybedeceğim, dik durursam kaybedersem de onurlu kaybederim" sözleri gündeme geldi. Melih Gökçek'in yakın çevresine Erdoğan için "bunu onun yanına bırakmam" dediği de öne sürüldü.

Üçüncü istifa geldi

Aynı gün Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, görevinden istifa ettiğini açıkladı. İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ardından üçüncü istifa haberi iddiaların aksine Ankara'dan değil Niğde'den geldi.

19 Ekim: Erdoğan açıkladı: Melih Gökçek istifa edecek

Polonya temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde "Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur" uyarısında bulundu.

2 belediye başkanı daha Gökçek'ten cesaret alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in direnç göstermesi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de istifa etmediği belirtildi

Aynı gün Sayıştay, 2016 yılındaki belediye hesaplarına ilişkin denetim raporlarını açıkladı. Sayıştay raporlarına göre İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nin büyük miktarda borcu olduğu ortaya çıktı.

‘Darbeden MİT'in ve Gökçek'in önceden haberi vardı’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden önce Rusya'nın darbeyi kendilerine, MİT'e ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e haber verdiğini belirtti.

Sosyal medyada kayıplara karıştı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medyada 13 Ekim sonrası kayıplara karıştı, Gökçek, Twitter’ı çok aktif kullanırken,13 Ekim’den beri hiçbir tweet atmaması dikkat çekti.

İstifa etti, edecek tartışmalarıyla gündemde olan Melih Gökçek’in, 23 yıldır bilgi, belge ve kayıt tuttuğu konuşuldu. Kendisini ve ailesini güvenceye almak için elindekileri, birbirinden habersiz insanlara teslim ettiği öne sürüldü. Görevden alınması halinde bunları internete de vereceği iddiası da diye getirildi.

‘10 Kasım'da gövde gösterisiyle görevi bırakacak'

Aynı tarihte, istifası beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'İn, 10 Kasım'da gövde gösterisiyle gitmeyi planladığı iddia edildi.

20 Ekim - Melih Gökçek böyle istifa edecek

İstifa iddialarıyla gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey tüm yöneticilere talimat vererek, 23 yılı aşkın başkanlık döneminde yaptıklarını istifa toplantısında anlatacağı iddia edildi.

Kara listede yer alan Başkan Uğur kamera karşısında

O gün ‘kara liste’deki belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kameralar karşısına geçti. Ağzından ‘istifa’ kelimesi çıkmayan Uğur, “İrade-i külliye bütün iradelerin üzerindedir. Bu işin içinde vefa da var, veda da. Ben, Balıkesir için, ülkem için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, “Veda gibi bir konuşma yaptınız. İstifa anlamına mı geliyor?” sorusu üzerine Uğur, “Soru almıyorum. Konuşacaklarımı söyledim” dedi.

Bursa: İşimize devam ediyoruz

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe de beklenen açıklamayı Bosna Hersek’ten dönüşünde, İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda yaptı. Altepe, istifa iddialarıyla ilgili soruya,  “Ben o konuyla ilgili bir şey demedim. Herhangi bir şey diyecek durumum da yok. Biz işimize devam ediyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise “İnanıyorum, gereğini yapacaklardır” açıklamasında bulundu.

‘Gökçek CHP'ye geçmek istiyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'istifa et' dediği Melih Gökçek, istifasını uzatınca yandaş meyanın hedef tahtasına oturdu. Akit Tv Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen, Melih Gökçek ile CHP arasında bir işbirliği olduğunu iddia etti.

20 ekim: 5 savcı, ‘Gökçek dosyaları’ üzerinde çalışıyor... Gökçek elini sağlama alıyor'

Fısıldanan bilgilere göre, başkanlar için iki bakanlık devreye sokuldu. Gökçek dosyaları üzerinde 5 savcıya çalışma görevi verildi. Gökçek’in ise görevden alınması veya savcıların harekete geçmesi halinde 23 yıldır biriktirdiği kayıt, belge, kaset ne varsa afişe edeceği konuşuluyor. AKP’li milletvekilleri cenahında ise tedirginlik ve pişmanlık var.

5 savcı görevlendirildi

Aynı gün kulislere, AKP'li başkanlar için Adalet ve İçişleri bakanlıklarının devreye sokulduğu, Gökçek dosyaları için 5 savcıya talimat verildiği iddiası düştü. Gökçek'in ise savcıların harekete geçmesi halinde 23 yıldır biriktirdiği ve birbirinden habersiz kişilere verdiği bilgi, belge, kayıt, kaset ne varsa afişe edeceği öne sürüldü.

Bu arada Gökçek’ten de ses geldi ve bir haftanın ardından ilk kez tweet attı. Gökçek, hesabından “Cumamız mübarek olsun…” yazdı ve belediyenin logosunun bulunduğu bir video paylaştı.

'Nasip olmadı' mesajı

Gökçek, sosyal medya hesabından Hacı Bayram Veli Müzesi'nin açılış videosunu da paylaştı ve yaptığı açıklamada, eşinin hazırladığı müzenin açılışını yapamadığını belirterek 'nasip olmadı' dedi.

Nevin Gökçek’ten ‘Hayırlı cumalar’

Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, müzenin açılışında olası istifa sorusuna "Manevi bir açılış için geldik. Hayırlı cumalar” demekle yetindi. Nevin Gökçek’in konuşmasında “Rabbim gerçekten seven sevilen insan olmayı cümlemize nasip etsin” cümlesi de dikkat çekti.

21 Ekim – Belediye önünde gergin anlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gergin anlar yaşandı. Kalabalık bir grubun belediye önüne geldiği, güvenlik kuvvetlerinin ise kalabalığı içeriye almadığı sosyal medyada paylaşıldı. Gerginliğin nedeninin Belediyeye bağlı Aile Yaşam Merkezlerinde ek ders ücreti ile çalışan yaklaşık 150 kişinin, bazı çalışanlara kadro verildiği iddiasıyla yaptığı eylem olduğu anlaşıldı.

Gökçek, Uğur ve Altepe istifa etmeyecek

Hürriyet gazetesinin hükümete yakınlığıyla bilinen yazarlarından Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın istifasını istediği 3 belediye başkanının anlaşarak birlikte hareket ettiğini ve istifa etmeme kararı aldıklarını öne sürdü.

'Gökçek Erdoğan'ı hiç tanımıyor, geleceğini karartıyor'

Bir başka iddia ise Melih Gökçek'in aslında direnmediği, Erdoğan'ı 'yumuşatmaya' çalıştığı, bu çabasının da geleceğini kararttığı şeklinde oldu.

Gökçek, bütün bu süreç içinde istifa etmedi.