Bir kent ayağa kalktı; 'Alın bu valiyi görevden'

Bir kent ayağa kalktı; 'Alın bu valiyi görevden'

Kars Eski Valisi Günay Özdemir'in Edirne'yi öveceğim diye, "dam üstünde saksağan" misali yaptığı, "Kars'taki törenler bu kadar duygusal değildi" konuşması tepkiler artarak devam ediyor.

YURT Gazetesi aracılığı ile tepkisini gösteren Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yıldız, Gençlerbirliği maçı sonrası da futbolcularla birlikte kameralarının karşına geçerek vatan ve bayrak sevgisi konusunda Edirne ile Kars'ı kıyaslayan, Edirne Valisi Günay Özdemir'in "Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne Halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır." sözlerine dair açıklamalarda bulundu. 

Yıldız'ın açıklamalarında satır başları şu şekilde:

Bizim trübünümüz vatanına, bayrağına bağlı olduğunu her seferinde göstermiştir. Biz tribün olarak her zaman 'bayrak inmez, vatan bölünmez' sloganını atmışızdır.

Biz Gençlerbirliği ile oynarken, geçen dönem burada valilik yapan, sonra Edirne'ye tayin olan Günay Özdemir'in açıklamaları basına yansıdı. Özdemir Edirne Belediyesi'nin düzenlediği bir program kapsamında gaza gelerek  Kars'a ve Karslılara hakaret içeren bir konuşma yapmıştır. Karslıların vatan ve bayrak sevgisinin Edirnelilerden az olduğunu, Edirne'nin daha çok vatanına, bayrağına bağlı olduğunu  içeren sözler sarf etmiştir. Haddini aşmıştır. 

Karslıların programlarında da 'Karslıların ne kadar vatansever olduğunu, Cumhuriyet'ten önce Karslıların cumhuriyet kurduğunu, Adadolu'ya geçişlerin Kars'tan olduğunu, hatta gazilik ünvanı ile şereflenmiş Kars ve Karslıların olduğunu, defalarca Karslıların yüzüne söylemiş bir Vali Edirne'ye giderken Karslıları vatansızlıkla, bayraksızla ve vatanına, milletine sevgisin az olduğunu söylemiştir.

Biz buradan diyoruz ki; Eyy Vali Kars ve Karslılar Cumhuriyet'ten önce cumhuriyet kurmuşlardır. Bilmiyorsan öğren. Karslılar dedelerinin kurduğu o cumhuriyete bağlı, hala burada sınır bekçiliği yapmaktadır.

Kars vatanı ile bayrağı ile ne kadar hassas olduğunu, Cumhuriyet uğruna onu yaşatmak için de kardeşçe, Azerisiyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle vatan ve bayrak mevzusunda birlik içinde olduğunu defalarca göstermiştir.

Senin haddin de değildir, zaten yüreğinde yetmez. Senin ne olduğunu biz bilmiyoruz ama tahminlerimiz var. Sen olsan olsa FETÖ'cü olursun ama FETÖ'cü çıkmadın. İleriki zamanda FETÖ'cü çıkabilirsin. Çünkü senin vatansızlığında şüphemiz daha fazla olmuştur. Buradan bu konularda çok hassas olduğunu bildiğimiz İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu bir an önce gereğini yapmalıdır. Bütün Karslıların tepkisi bu yönde; bir an önce gereğini yapın, bu vali, valiliği hak etmemiştir. Bir an önce gereğinin yapılıp, görevden alınmasını istiyoruz.  'Ulaştırma Bakanımızın da konunun takipçisi olacağına inanıyoruz'