İzmir'de IŞİD operasyonu: Tutuklamalar var

İzmir'de IŞİD operasyonu: Tutuklamalar var

İzmir'in Menemen ilçesinde, IŞİD adına faaliyet gösterip örgüt propagandası yaptığı, örgüte eleman kazandırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

İzmir İl jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yürütülen soruşturma kapsamında IŞİD üyeleri ile irtibatlı olan şahısları tespit etti. Şüphelilerin Menemen ilçesi ve mahallelerinde faaliyet yürütüp, IŞİD'e elaman ve lojistik destek sağlamak amacıyla örgütsel içerikli toplantılar düzenleyip, sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yapıp cihat yapmak amacıyla Suriye'de çatışma bölgelerine gönderilmek üzere eleman yetiştirdiği belirlendi.

İzmir jandarma ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan M.R.E. (46), F.A. (36), C.Y. (36) ve M.K. 17) isimli şahısların ait ev ve iş yerlerine operasyon yaptı.

Şüphelilerden 18 yaşından küçük olan M.K. ifadesinin ardından savcılığın talimatı ile tutuksuz yargılamak serbest bırakıldı. Jandarmadaki işlemleri bittikten sonra adliyeye sevk edilen F.A., C.Y. ve M.R.E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.