Biz meydanlarda 'Fethullah yılanı' diye bağırdığımızda kimileri bize 'siz Türkiye için en büyük tehditsiniz' diyordu!

Biz meydanlarda 'Fethullah yılanı' diye bağırdığımızda kimileri bize 'siz Türkiye için en büyük tehditsiniz' diyordu!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, savcılığa teslim ettiği flash bellekle ilgili Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programına katılarak açıklamalarda bulunmasının üzerinden 3 gün geçmesine rağmen yankıları hala sürüyor. Tuncay Özkan'da yaptığı açıklamaları parça parça twitter'dan paylaşıyor...

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Habertürk ekranlarında yayınlanan Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programının canlı yayın konuğu oldu. Özkan, 2007 yılında kendisine verilen ve savcılığa teslim ettiği flash bellekle ilgili ilk defa detaylı bir şekilde açıkladı.

Özkan flash bellekle ilgili karanlıkta kalan soruları açıklık getirdi. Özkan, İzmir'deki 'Cumhuriyet mitingiyle' ilgili bir toplantıdan dönerken tanımadığı bir kişinin yaklaştığını ve "Elimizde çok müthiş bir flash bellek var. Bu bellekte de kodlar var. Açık olanlar gösteriyor ki bu ordu içindeki Fethullah Gülen örgütlenmesi" dediğini aktardı.

Özkan açıklamalarında  "Artık her şey ortada. İnsanların özel hayatları, her şey ortada. Yani tek tek her şeyi yazmışlar, çizmişler. Her şey burada. Generaller, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geleceğinde görev alabilecek fotoğrafalra bakar mısın önemli konualr başlığı altında. Bakar mısın fotoğraflara? Üstlere gelen şeylerin fotoğrafları. Alo İhbar Hattı diye bir internet sitesi kurmuşlar, bu site üzerinden neler yapmamışlar! Hanımlardan oluşan kataloglar, askerlerle kimler evlenecek? Hangi kızlar evlenecek? Ablalar onları belirlemişler. Fotoğraflı kataloglar var benim teslim ettiğim flash bellekte. Yazışma örnekleri var. Örneğin Fatih Altaylı kötülenecek. Nasıl kötülenecek? Aynı anda Fatih Altaylı ile ilgili 2 mektup giderse, Fatih Altaylı'nın üstündeki komutanlar bundan işkillenebilirler. Ya 1 milyon mektup giderse ne olur? Adamın hayatı nasıl karartılır mektup örnekleri. Nasıl dua edilecek, bu dualar nasıl yapılacak? Beddualar ne zaman yapılacak? Bunlar nasıl denetlenecek? Bu mülakat komisyonlarında içeri girdiğinden itibaren askeri öğrenci nasıl davranacak? Mülakat komisyonundaki kişiyi nasıl tanıyacak? İçeri girdiğinde nasıl duracak? Mülakat komisyonu seçimleri oluşturulurken oraya insanlar nasıl yerleştirilecek? Her şey var. Bir anlamda FETÖ'nün el kitabı. El kitabının excel dosyasının içerisinde tek tek değerlendirmesi var. Kendilerininde değerlendirmesi var. Yani üstteki makam olduğu için diğerlerinden gelen raporlarıda almış. İnaanılmaz bir şey. Sekreterler, telefon santralleri, emir erleri tamamıyla buraya çalışmış. Ve bu dehşet bir tablo oluşturuyor. Şimdi ben diyorum ki, düne ağlamaktansa, dün için yas tutmaktansa, dünün analizini yapalım, gelecekte bir daha böyle bir tehlikeyi yaşamamak için. Gelin hep beraber çalışalım. Parti'nin söylediği bu. Yani Kemal beye ben bunu gidip söylediğimde, ki savcıyla konuşup onda ne var belgeyi alıp gelene kadar bir şey aktarmadım. Söylediği tek şey var, "Aman bir an önce bulup götürüp teslim edin."  dedi

CHP FETÖ'nün sözcüsü olmakla suçlanıyor?

Tuncay Özkan şöyle devam etti: "O kadar saçma bir şeyki. Sen CHP'yi tanıyorsun. CHP'nin içinde FETÖ beslenebilir mi? Durabilir mi? Yaşayabilir mi? Kendini saklayabilir, olabilir ama çoğalma ihtimali olamaz. Partide çoğalamayınca ne olacan ki? En az çoğalabileceği yer CHP'dir.  Bunu yaşama şansı yok. Çünkü biz bu mücadeleyi bugün başlatmadık. 30 yıldır kavga verenler, TUKAK'a bugün ne istiyorsunuz diye sorduğumuzda hiçbir şey söyleyemenler o flash bellekte o zaman teslim edilmemiş diyorlar"

Şimdi diyorum ki bir ders olmalı. 1 - siyasi boyutuyla. 2- sosyal boyutuyla. Biz geleceğimizi aydınlatmak zorundayız. Bu o kadar büyük bir kara delik ki... Bu kara delik hepimizi yutar. Ve eğer biz bu mücadeleyi, sivri sinek mücadelesini, elimizdeki balyozla sürdürmeye çalışırsak gelecekte bu daha büyük bir tehdit olarak karşımıza çıkar. Bizim bunu mutlaka bir metedolojiyle ve bunu bir devlet politikası olarak yapmamız gerekiyor. Bizim mutlaka ve mutlaka burdan bir sonuç çıkartmamız gerekiyor. Artık kimse bu dosyanın üstünü örtemez. İnsanlarla ilgili yazılanları görsen, tamamı bel altı, tamamı yatak odası, tamamı iğrenç. Türkiyedeki bütün alevileri fişlemişer. Köy köy, kasaba kasaba, il il, mahalle mahalle neden fişlersin sen bütün alevi yurttaşlarımızı? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisindeki bütün alevileri nasıl fişlersin? Bütün ülkücüleri nasıl fişlersin? Ülkücülerde fişlenmiş. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ki subayı Türkçülük ile suçluyorlar. Belge burda. Bunları ben kendim almadım. Savcılıktan aldım.  Siyasetin samimi davranması gerekiyor. Sen haklısın, ben haklıyım kavgası değil. Samimiyetle bakacağızi çocuklarımız için bir Türkiye yaratacağız. Başka bir amaç yok.

İŞTE TUNCAY ÖZKAN'IN AÇIKLAMALARINDAN PARÇALAR: