Bodrum açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem

Bodrum açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem

Bodrum açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Datça ve Kos Adası arası. Deprem yerin 10 km altında meydana geldi.

Türkiye'nin Batı bölgesi Muğla merkezli depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) saat 01.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.3 olarak açıklarken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsi ise 6.2 olarak duyurdu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ndan alınan bilgiye göre saat 01.31'de merkez üssü Muğla'nın Gökova İlçesi'nde 6.2 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Muğlanın yanısıra Ege bölgesi ile Akdeniz'in bazı bölgelerinden de hissedildi. Depremi hisseden bölgelerde vatandaşlar indişe ile sokaklara çıkarken, can kaybı ve hasar konusunda belediye ve ekipler çalışmalara başladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 6.3 ve merkez üssünü ise Muğla'nın Datça ilçesi olarak açıkladı.

Muğla ve Bodrum'da bazı noktalarda elektrikler kesildi. Halk sarsıntının ardından sokağa çıktı.

Muğla Valisi Esengül Civelek ise depremin ardından yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar deprem sonrasında intikal eden herhangi bir olumsuzluk yok. Ancak depremin getirdiği endişeyle vatandaşlarımız sokaklarda. Deprem sırasında atlayan vatandaşlarımızın incinmesiyle hastaneye başvuran vatandaşlarımız var ama çok değil birkaç kişi. Bir yaralanma şeklinde değil. Kent genelinde depremin etkisiyle olarak olumsuz herhangi bir durumu yaşamadığımızı ifade edebilirim. Detaylı bir çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bodrum belediye başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'da yol çökmeleri olduğunu ve bazı makilik alanlarda yangınlar meydana geldiğini ifade etti. Kocadon can kaybı konusunda bir bilgi olmadığını söyledi.

'Datça'da ilk defa bu kadar şiddetli depremle karşılaştık'

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Datça'da ilk defa bu kadar şiddetli bir depremle karşı karşıya kaldık. Bütün halk sokakta. Edindiğimiz bilgiye göre; yıkılan bir yerimiz yok. Datça'nın bütün sokakları dolaştım. Herhangi bir şey yok. Köylerden net bir bilgi ise henüz gelmedi. Ama oralarda yüksek katlı binalar yok. Umarım oralardan da kötü haber gelmeyecek." Ege'de meydana gelen depremi AFAD 6,3, Kandilli 6,2 ve ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu 6,7 büyüklüğünde açıkladı.

BODRUM'DA TRAFİK SIKIŞTI

Deprem sonrası yaşanan panik havasıyla beraber çok sayıda tatilci Bodrum'dan ayrılmak için araçlarına binerek yola çıktılar. Ancak bu durum Bodrum'da trafiğin kısa sürede sıkışmasına neden oldu.  

FACEBOOK'TAN GÜVENLİK BUTONU

Facebook, Bodrum’da meydana gelen şiddetli depremin ardından 'Güvenlik Butonu’ uygulamasını devreye soktu.

MARMARİSLİLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Ege Denizi’nde, Gökova Körfezi merkezli saat 01.31’de gerçekleşen deprem Marmaris’te de hissedildi. Birçok vatandaş ve turist kaldıkları yerleri terk edip sokaklara döküldü.

İlk gelen bilgilere göre, depremde can ve mal kaybı yaşanmadı. Mamaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, "Şu anda ilçede güvenlik güçlerimiz sokak sokak geziyor. Herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Devlet olarak teyakkuz halindeyiz" dedi

YUNANİSTAN KAYNAKLARI

Deprem için Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde 6.6 şiddetini verdiler. Yunanistan kaynakları ayrıca depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

BALKON VE PENCELERDEN ATLAYAN ÇOK KİŞİ YARALANDI

Panikle balkondan atlayan, dışarı çıkmaya çalışırken yaralanan vatandaşlar ise Bodrum Devlet Hastanesi'ne akın etti. Hastanenin bahçesi yaralılarla dolarken, acil servisin tavanındaki kaplama malzemelerinin bir bölümü çöktü. Acil servis boşaltılırken, doktorlar yaralılara bahçede müdahale etti. 

BAŞKAN GÜRÜN: ŞU ANDA HERHANGİ BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ YOK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de şunları söyledi:

"Bütün itfaiye ekiplerimiz, MUSKİ, su kanalizasyon ekiplerimiz ve fen işleri ekiplerimiz hazır vaziyette ve müdahale ediyorlar. Depreme bağlı hatlarda kopukluk olması ve bunun getirdiği ot ve trafo yangınları olduğu bilgisi var. Ekiplerimiz ona müdahale etti ve gerekli sonucu aldık. Bodrum tabii ki en fazla hissedilen yer ama Datça'da, Fethiye'de, Seydikemer'de, Marmaris'te, Menteşe'de her yerde deprem hissedildi. Ama hiçbir ilçede bizi üzen bir sonuç ve bilgi yok. Şu anda bütün araç, gereç ve ekipmanımızla herkes acil olarak görevde. Şu anda herhangi bir şeye ihtiyacımız yok. Bu olaydan böyle sıyrılmamız hepimiz için sevindirici" dedi.

Kos Adası Defterdar Cami'nin minaresi yıkıldı

Öte yandan Bodrum'da birçok binaların yanısıra Devlet Hastanesi'nin acil servisi bölümünün duvarında da çatlaklar meydana geldi. Bunun üzerine acil servisteki hastalar bahçelere taşındı.Bodrum'da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet'te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü

Bodrum Devlet Hastanesi'nde deprem sonrası acil servis boşaltıldı.

Deprem sonrası çıkan yangın kameralarda:

Depremden dolayı trofada oluşan hasardan dolayı yangın çıkmış #Bodrum #Deprempic.twitter.com/xKSW33y2un

— Musa Özbek (@musaozbek_) 21 Temmuz 2017

İşte Bodrum Devlet Hastanesi'nde yaşanan panik:

#deprem Esnasında Bodrum Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan panik pic.twitter.com/mDnGFG4sc0

— Selâmi Haktan (@slmhktn) 20 Temmuz 2017

İşte saniye saniye deprem anı:

#Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6.3 siddetindeki #Deprem anı pic.twitter.com/gF8JtBhvTt

— Emrah Anitas Jr (@emrahanitas) 20 Temmuz 2017