Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri açlık grevine başladı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri açlık grevine başladı

Açlık grevine başlayan öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, oğlunun cenazesini isteyen Kemal Gün için sizleri direnmeye ve kazanmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı. Ayrıca Pir Sultan Abdal Derneği dayanışma için açlık grevine giriyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler açlık grevine başladı. Öğrenciler, 64 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen, öğretmen Semih Özakça ve 77 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’e destek olmak için greve başladıklarını dile getirdiler.

Öğrencilerin yaptığı basın açıklamasında, “Hayatımızın tüm alanlarını baskılayan iktidar, sadece ekmeğimizi, okulumuzu, arkadaşlarımızı bizden almakla kalmıyor; aynı zamanda onurumuza göz dikiyor ve bizi önünde diz çökmüş görmek istiyor. Sonu gelmeyecek gibi görünen ve gittikçe ağırlaşan bu umarsız iktidar, direngen, kararlı ve örgütlü bir mücadeleyi zorunlu kılıyor. En doğal hakları olarak işlerini ve iş güvencelerini talep eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, oğlunun cenazesini isteyen Kemal Gün iki aydan uzun bir süredir açlık grevindeler.

Onların bu çok haklı talepleri, onurumuzu korumak ve mücadeledeki safımızı belirlemek isteyen bizlere, bu direnişe bir biçimde dahil olmaktan başka bir yol bırakmıyor. Onların direnişlerini kampüsümüze doğru genişletmek için biz, bir grup öğrenci, bugün itibari ile dönüşümlü süreli açlık grevine başlıyoruz. Direniyoruz, kazanacağız. Sizleri de direnmeye ve kazanmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Pir Sultan Abdal Derneği’nden destek mesajı!

Pir Sultan Abdal Derneği, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Kemal Gün’e destek olduklarını açıkladı.

Dernek yaptığı basın açıklamasında, “Saray ve AKP hükümeti FETÖ ile mücadele adı altında çıkardığı Kararnameler ile adalet, eşitlik ve özgürlükten yana olan onlarca TV, Radyo, Dergiyi kapatmıştır. Yine onlarca Dernek, Vakıf vb. sivil toplum örgütlerinin kapısına kilit vurulmuştur. İçlerinde Alevi toplumuzun sesi soluğu niteliğinde olan pek çok yayın kuruluşununda bulunduğu kuruluşların kapatılmasındaki amacın bizleri takatten düşürüp güçsüz kılmak ve diledikleri rejim değişikliği için dikensiz gül bahçesi yaratmak olduğu açıktır.

Bizler, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak genel merkezimiz ve tüm şubelerimizle Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA şahsında haksız ve hukuksuzca işinden edilen tüm kamu emekçisi canlarımızın taleplerinin karşılanması için onların direnişiyle buluşacak, bedenlerimizi 1 günlük açlık grevine yatıracağız! 12 Mayıs Cuma 18:00 dan 13 Mayıs Cumartesi 18:00’a kadar Yüksel Caddesinde ve tüm şubelerimizde sürecek açlık grevimize tüm üyelerimiz, dostlarımız ve demokratik kamuoyunu davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.