'Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri' sahiplerini buldu

'Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri' sahiplerini buldu

Türkiye'nin ilk öğrenci topluluğu Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu, 7. Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri 'Yılın En'lerini açıkladı.

ÖZGÜL ÇEKER / YURT

Dün gece Boğaziçi Albert Hall'de yedincisi düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi  Spor Ödüller Töreni'ninde yılın en iyileri açıklandı. Sporun pek çok alanında Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri  tarafından seçilen en iyilerin ödüllerini aldığı törende spor camiasının ünlü isimleri bir araya geldi. Gerçekleştirilen ödül töreninde yılın en iyi bireysel sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı olurken, yılın en iyi spor yöneticisi, yılın en iyi takımı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yılın en iyi antrenörü Zeljko Obradovic ve yılın en iyi çıkış  yapan takımı Göztepe Spor Kulübü Erkek Futbol seçildi.
 

10 KATEGORİDE 'YILIN EN'LERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Boğaziçi Üniversitesi  Spor Ödüller Töreni'ninde bu yıl 10 kategoride ödüller sahiplerini bulurken yılın en iyi bireysel sporcusu Milli Jimnastikçisi Ayşe Begüm Onbaşı olurken, yılın en iyi spor yöneticisi Beşiltal JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, yılın en iyi takımı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı alırken, yılın en iyi antrenörü Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic,  yılın en iyi basketbolcusu Bogdan Bogdonovic,  yılın en iyi voleybolcusu Vakıfbank'tan Zhu Ting, yılın en iyi çıkış  yapan takımı Göztepe Spor Kulübü Erkek Futbol seçildi. Yılın en iyi çıkış yapan sporcusu Cengiz Ünder seçilirken, Medya oylamalarında ise yılın en iyi spor programı Spor Servisi olurken, yılın en iyi spor yorumcusu Mehmet Demirkol aldı.

Yılın en iyi yöneticisi" seçilen Orman, yaptığı konuşmada, kendisini bu ödüle layık görenlere, şahsı ve kulübü adına teşekkür etti. Bu ödülü önemsediğini aktaran Orman, "Değerli insanları yetiştiren bir kurumdan bu ödülü aldığım için gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.

Kampta olduğu için törene katılamayan Cengiz Ünder geceye özel video göndererek açıklamada bulundu. Ünder videolu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  Bu ödüle layık görüldüğüm için teşekkür ederim. Fatih Terim hocama teşekkür ediyorum çünkü, Milli Takımın kapılarını bana ilk o açtı. Benim en büyük amacım, bana güvenen insanları haklı çıkarmak.

Yılın en iyi bireysel sporcusu Milli Jimnastikçisi Ayşe Begüm Onbaşı ödül konuşmasında şu cümlelere yer verdi:  Boğaziçi Üniversitesi geçen yıl bana en iyi girşimci sporcu ödülünü vermişti. Bu yıl da bana bu ödülü layık gördü. herkese çok teşekkür ederim.

6 AYRI İSİME VERİLDİ SPORCU KARDEŞLİĞİ ÖZEL ÖDÜLÜ 

Oylamadan bağımsız olarak belirnen 'Sportmanship Brotherhood (Sporcu Kardeşliği)' Özel Ödülü'nün bu yılki sahipleri ise Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Takımı, Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, Türkiye Ampute Futbol Erkek Milli Takımı, Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Türkiye Judo Şampiyonu Mehmet Ali Ravi, Karma Dövüş Sanatları Dünya LŞampiyonu Kadir Dalkıran oldu.

Ayrıca Milli Atlet Ramil Guliyev'ya  "Özel Başarı Ödülü", Dünya Fairplay Konsey Üyesi Erdoğan Arıpınar'a "Yaşam Boyu Başarı Ödülü", Ozan Bayrak'a 'Boğaziçi Spor Elçisi Ödülü' Yasin Sülün, Batuhan Erikli ve Gözetepe SK U19 Futbol Takımı'na ise Fairplay Ödülü takdim edildi.

 "Özel Başarı Ödülü"  Milli Atlet Ramil kampta olması nedeniyle geceye katılamadı ve geceye özel video hazırladı. Milli atlet şu açıklamalarda bulundu: Kampta olduğum için orada olamıyorum. Bunun için gerçekten çok üzgünüm.Herkese çok teşekkür ederim. Hepinizi seviyorum.

Yılın En İyi Takımı: Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı
Yılın En İyi Basketbol Oyuncusu: Bogdan Bogdanović
Yılın En İyi Voleybol Oyuncusu: Zhu TING
Yılın En İyi Bireysel Sporcusu: Ayşe Begüm Onbaşı
Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcu: Cengiz Ünder
Yılın En İyi Çıkış Yapan Takımı: Göztepe Spor Kulübü Erkek Futbol Takımı
Yılın En İyi Antrenörü: Željko Obradović
Yılın En İyi Spor Yöneticisi: Fikret Orman
Yılın En İyi Spor Programı: Spor Servisi
Yılın En İyi Spor Yorumcusu: Mehmet Demirkol
Spor Kardeşliği Ödülü: Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Millî Takımı, Türkiye İşitme Engelliler, Futbol Milli Takımı, Mehmet Ali Ravi, Kadir Dalkıran, Türkiye Ampute Futbol Erkek Milli Takımı, Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı
Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Erdoğan Arıpınar
Özel Başarı Ödülü: Ramil Guliyev
Boğaziçi Üniversitesi Spor Elçisi: Ozan Bayrak
Fairplay Ödülü: Yasin Sülün, Batuhan Erikli, Göztepe Sk U19 Futbol Takımı