Bomba Abdullah Gül iddiası: Akşenerle mi görüşüyor?

Bomba Abdullah Gül iddiası: Akşenerle mi görüşüyor?

Gül’ün AKP ile yollarını ayırdığı, son KHK eleştirisinin bu yol ayrımının tescili olduğu öne sürüldü. Yeni parti için teşkilatlanma çalışmaların ‘alttan alta’ devam ettiği belirtilirken, Akşener ve SP ile görüşülüyor olabileceği iddiası gündeme düştü. İşte ayrıntılar…

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün twitter hesabı üzerinden sivillere yargı zırhı getiren KHK ile ilgili ‘Yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti açısından kaygı vericidir’ şeklindeki uyarısı, AKP’de şimşekleri üzerine çekti. İktidar partisinin genel başkan yardımcısı Bülent Turan, “Abdullah Gül’ün durumu kaygı vericidir. Ben onun durumuna üzülüyorum” ifadesini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım "KHK'nin dilinde bir şey yok, Hiçbir düzeltme yapılmayacak. Bir sorun yok dilinde" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Gül’ün AKP ile yolları ayırdığı, bu eleştirisinin yol ayrımının tescili olduğu kaydedildi. Abdullah Gül için “Saadet Partisi ile de görüşülüyor. Meral Akşener ile de olabilir.  Oradan da aday gösterilebilir” iddiası dillendirildi.

Gül’ün son çıkışı, köşe yazarlarının gündem maddesi oldu. Türkiye yazarı Batuhan Yaşar, ‘Abdullah Gül o tweeti niye attı?’ başlığıyla yayımlanan yazısında, “Abdullah Gül belki de ilk kez perde önünde kendisini Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı yapan partisini eleştiriyordu” dedi. Yaşar, özetle şu görüşleri ileri sürdü:

“Cümleler ve kelimeler özenle seçilmişti:

-‘Hukuk devleti anlayışı açısından kaygı verici..’

-‘İleride üzecek olaylar ve gelişmeler..’

Bu iki ifadeden kastedilenin açıklanması lazım..

Üzecek olay ve gelişmelerle “iç savaşa” atıf mı yapıldı?

SAADET DE OLABİLİR MERAL AKŞENER DE...

AK Parti’den bazı milletvekilleri ile konuştuk..

Bu açıklamanın nasıl değerlendirildiğini sorduk:

-“Bir çalışma var.. Eski milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla gizli görüşmeler yapılıyor..”

-“2019’da aday olur mu olmaz mı sorusunun cevabı için erken.. Abdullah Beyi bilenler bilir anahtar teslimi işleri sever.. Mahalli seçimleri bekliyor..”

Bazı yorumlara göre ise Abdullah Gül, KHK üzerinden aslında AK Parti’yi ilk kez açıktan eleştirdi..

Biraz daha araştırınca dikkat çekici bilgilere ulaştık:

-Abdullah Gül ile AK Parti’nin yolları çoktan ayrıldı..

-KHK eleştirisi aslında bu yol ayrımının tesciliydi..

-Yeni parti için teşkilatlanma çalışmaları alttan alta devam ediyor.. Bazı şehirlerin il başkanları bile belli..

-Saadet Partisi ile de görüşülüyor..

-Meral Akşener ile de olabilir.. Oradan da aday gösterilebilir..

Yanlış anlaşılmasın..

Bizim eleştirimiz bütün bunların gizli gizli yapılmasına..

Çıkarsın her şeyi açıklarsın..

AK Parti’den istifa edersin..

Kimse de bir şey diyemez.”

‘GÜL NEYE KAYGILANIYOR, BÜLENT TURAN NEYE’

Karar yazarı Elif Çakır ise bugünkü köşe yazısının ‘Abdullah Gül neye kaygılanıyor, Bülent Turan neye’ ara başlıklı bölümünde, görüşlerini şöyle aktardı:

“Bize ne oldu? Kendimize bu soruyu sorup “adalet, hukuk, hakkaniyet, sıratı müstakim” diye başlayıp devamında onlarca şey sıralayabiliriz “bize ne olduğunun” muhasebesini yaptıracak...

Biz hangi ara bu kadar “devletçi” olduk, biz hangi ara bu kadar devlet kutsayıcısı olduk, biz hangi ara statükoyu bu kadar sever olduk. Biz hangi ara, bir hadiseyi “işimize geldiğinde ” sahiplenip, işimize yaramadığında anında o hadiseyi aleyhte kullanabilen işlevsel hale geldik. Bizi bu hale ne getirdi?

Bize ne oldu sahiden! Bunları neden yazdım, neden aklıma geldi. Şundan...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. AK Parti’nin kurucularından, bu davanın gadrini çekmiş ve bu partide ciddi emekleri bulunan bir isim. Ve bir devlet adamı. Günübirlik siyaset adamı değil. Gül, “darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket eden sivilleri koruduğu” öne sürülen yasal düzenleme için çok haklı bir uyarıda bulundu. Dedi ki; “bu madde hukuk diliyle bağdaşmıyor, muğlaklıklar var, ve hukuk devleti anlayışı açısından da kaygı vericidir. İleride hepimizi üzecek olaylara fırsat vermemek için gözden geçirilmelidir.”

Kendisi  de hukukçu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından Bülent Turan, bir hukukçu gibi davranmak ve yasal düzenlemede var olan maddi hatalara kafa yormak yerine Abdullah Gül’e cevap yetiştirmeyi tercih etti.

'HASBİNALLAH!!'

Abdullah Gül diyor ki:

“Bu maddenin hukuk diliyle bağdaşmaması, muğlaklıların olması hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir”

Kaygısı, üzüntüsü bu...

Bülent Turan’da diyor ki:

“Abdullah Gül’ün durumu kaygı vericidir. Ben onun durumuna üzülüyorum.”

Kaygısı, üzüntüsü bu...

Hasbinallah!!!”

İşte Gül'ün o tweeti: