Bomba iddia! Melih Gökçek de istifa edecek!

Bomba iddia! Melih Gökçek de istifa edecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de Kadir Topbaş gibi istifa edeceği siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı. Melih Gökçek görevi bırakırsa yerine kim geçecek? Ankara'daki koltuğa en yakın isimler kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ödül alan iki başkan olduğu konuşuluyor. 

Bu isimlerden biri Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki. Bir diğer isim de Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak.

Ankara'da yaşanan sıcak gelişmeleri bugünkü köşesine taşıyan Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Gökçek'in yerine geçmesi olası isimlere ilişkin ilginç kulisler paylaştı. Takan şunları yazdı:

Ankara'da, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sıra bekler ve her defasında kendisine "az biraz bekle, sabret" denilir.  Melih Gökçek de Tiryaki'den hiç haz etmez. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hazırlık yapan diğer bir isimde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'dır.

Gelelim 13 Eylül'deki istişare toplantısının ardından 14 Eylül tarihli gazetelerin Ankara eklerine. Birinci sayfaların sürmanşetlerinde, Melih Gökçek'in Go-Kart'a binen fotoğrafı ve "Torunlarla Go-Kart Yarışı" başlığıyla, "Başkan Melih Gökçek, Büyükşehir'in park ve rekreasyon alanları tanıtım çekimleri için Mavi Göl ve Sincan Harikalar Diyarı'nda kamera karşısına geçti. Başkan Gökçek, torunları Ahmet ve Melih ile Go-Kart'a bindi" haberleri veriliyordu. Manşetlerde ise "Ankara'ya 2 Ödül" başlığı ve büyük fotoğraflarla, "Ödülleri Erdoğan verdi. Keçiören Belediye'sinin 'Gümüşdere Ihlamur Vadisi', Altındağ Belediyesi'nin ise 'Maddeye Değil Hayata Sarıl' projeleri iki belediyeye ödül getirdi. Ak Parti Yerel  Yönetimler Proje Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini, ATO Congresium'da düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi" deniyordu.

Gazetelerin Ankara eklerinin iç sayfalarında da o gün olanlar(!) geniş bir şekilde büyük fotoğraflarla işleniyordu. Bir yanda Erdoğan, Veysel Tiryaki ve Mustafa Ak'ı ödüllendirirken... Diğer köşede, Melih Gökçek'in şu ana kadar ne kadar para gömüldüğü belli olmayan ve ödül beklediği Sincan Harikalar Diyarı'nda torunlarıyla gezerken "masa tenisi oynadı", "boks antrenmanı izledi" haberleri... Ha unutmayayım!.. O gün Melih Gökçek Mavi Göl'de tekne sürüp, olta ile balık da tutmuştu!..Yelden nem kapan Melih Gökçek, acaba bu sosyal faaliyetlerini neden o güne denk getirmişti?.. Aynı istifasından önce Kadir Topbaş gibi kendisini Büyükşehir Belediyesi'nde topal ördek durumuna düşüren liderine mesaj mı yolluyordu.?.. Veya Erdoğan, net bir mesaj daha vermiş biz mi anlayamamıştık?.. Yoksa bu, gazetelerin tamamen tesadüfi olarak mizanpajından kaynaklanan bir iş kazası mıydı?.. Her şey yolunda mı gidiyordu?

Ahmet Takan, Erdoğan'ın belediye başkanlarına ödül verdiği toplantının yapıldığı yerin seçiminde de Gökçek'e bir mesaj olduğu iddiasında. "Toplantı yeri de oldukça manidardı. Erdoğan, belediye başkanlarına ödüllerinde verileceği toplantının ATO Congresium'da yapılması talimatını vermişti. Saray'da değil!.. Bu salon, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'i başına geçirmek için türlü fırıldaklar çevirdiği ancak başarılı olamadığı Ankara Ticaret Oda'sının salonuydu."

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI'NIN PAYLAŞIMI

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, resmi sosyal medya hesabından çok tartışılacak bir beğeniye imza attı. 'Aster' rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, "İstanbul'un anasını ağlatan Kadir Topbaş istifa etmiş. Sıra Ankara'ya tecavüz eden insan müsveddesi Melih Gökçek'te olur umarım..." diye yazdı.  AKP'li Başkan Kadıoğlu'nun ise bu paylaşımı beğendiği görüldü. AKP'li Kadıoğlu, beğenisini dakikalar içerisinde geri çekerken, AKP’li yöneticiler tarafından uyarıldığı iddia edildi.

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki. 

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak