Norveç’te düşen Rus helikopterinin enkazı denizden çıkarıldı

Norveç’te düşen Rus helikopterinin enkazı denizden çıkarıldı

Norveç’e bağlı Spitsbergen bölgesinde düşen ve içinde 8 kişinin bulunduğu Rus Mi-8 helikopterinin denizin dibinden çıkarıldığı belirtildi. Helikopterin kara kutusunun bulunduğu da bildirildi.

Rusya’nın Barentsburg Başkonsolosu Vyaşeslav Nikolayev Sputnik’e yaptığı açıklamada “Helikopterin gövdesi denizden çıkarıldı, ancak bölgede ceset bulunamadı” ifadelerini kullandı. Nikolayev, 30 Ekim’de helikopterin enkazının yer aldığı bölgeden 130 metre uzaklıkta bulunan bir cesedin de otopsi için Tromso’da olduğunu belirterek “Başka ceset bulunamadı” dedi.

‘KARA KUTU BULUNDU’

Öte yandan Rus basınına konuşan, arama çalışmalarındaki ekibin lideri Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’ndan Yevgeniy Saidov, helikopterin kara kutusunun bulunduğunu belirtti ve “Kara kutu incelenmesi için Moskova’ya gönderilecek” dedi.

5 mürettebat üyesi ile 3 bilim insanını taşıdığı sırada kaybolan Konvers Avia şirketine ait Rus helikopteri 26 Ekim’de kaybolmuş ve enkazının, Svalbard takımadasının Barentsburg yerleşimi yakınlarında okyanus yüzeyinin 200 metre derinliğinde tespit edildiği aktarılmıştı. Bilim insanlarının, çevre araştırmalar programı kapsamındaki hidrolojik gözlemler ve örnekleme çalışmalarından dönerken helikopterin denize düştüğü tahmin ediliyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan Sputnik'e konuşan bir kaynak da, arama çalışmalarının devam edeceğini belirterek, çalışma yaptıkları alanı da genişlettiklerini bildirdi.