'Brunson, ABD’nin Türkiye’deki kara kutusu'

'Brunson, ABD’nin Türkiye’deki kara kutusu'

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu bulunan ancak geçtiğimiz gün sağlık sorunları dikkate alınarak cezaevinden çıkartılıp ev hapsine alınan ABD’li casus Andrew Brunson, ABD ile Türkiye arasında krize neden olmuştu...

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD’nin Türkiye'ye skandal yaptırım kararı almasına sebep olan ve papaz olarak bilinen ancak Türkiye’de ajanlık faaliyetlerinden dolayı en son ev hapsine çarptırılan rahip Andrew Craig Brunson ve diğer ABD’li ajanların kendini papaz/rahip ya da emekli iş adamı gibi tanıttığı ama Türkiye’ye gelmeden önce hepsinin ABD Özel Kuvvetleri ve Pentagon subayı oldukları ortaya çıktı.

ABD'NİN KARA KUTUSU

“Brunson rahip değil ABD askeri” diyen güvenlik ve terör uzmanı Coşkun Başbuğ, “Brunson, ABD’nin Türkiye’deki kara kutusu. Çözülürse Amerika’nın bütün kirli işleri ortaya çıkar” diye konuştu.

RAHİP KILIĞINDA AJAN

Brunson dosyasını inceleyen Coşkun Başbuğ, papazın ABD Özel kuvvetlerindeki başarısı sebebiyle CIA tarafından Türkiye’ye rahip kılığında gönderilmiş bir ajan olduğunu ileri sürdü.

Başbuğ, Brunson’ın yardımcısı pozisyonunda ve ilişki içinde olduğu çok sayıda Amerikalı’nın ajan olduğu iddiasıyla soruşturulduğuna ve hepsinin eski ABD askeri olduğuna dikkat çekti:

“Hepsi tıpkı Brunson gibi eski askerdi. Kenneth C. Abney, emekli itfaiyeci olduğunu söyledi ama ABD Özel Kuvvetleri’nden emekli albay çıktı. Tıpkı Brunson gibi o da kendini Mormon Kilisesi adına Türkiye’de misyonerlik faaliyeti yürüten bir rahip olarak tanıtıyor ve 2011’de Türkiye’den ayrılıyor. Stewart Kirckpatrik ve eşi Elane önce kendisini muhasebeci olarak tanıtmıştı. Daha sonradan bu şahsın Amerikan Hava Kuvvetleri’nde ve Pentagon’da çalıştığı ve Vietnam’da gizli görevlerde yer aldığı ortaya çıktı. Aynı şekilde Laesli Pasket, Richard Lousli ve Charles Millet de kendilerini emekli iş adamı gibi tanıttı ama onlar da emekli ABD askeriydi. Steve Canfield ‘Diş doktoruyum’ dedi, o da emekli askerdi. Kim Fentonharris ‘öğretmenim’ dedi, eski ABD Deniz Kuvvetleri mensubu olduğu ortaya çıktı.”